01.10.20 DI Digital Nyheder

Regeringen tager digitalt kvantespring på digitalt topmøde

Årets DI Topmøde løb af stablen i denne uge – i en digital version og med et markant digitalt indhold, der tegner lyst for fremtiden.

Som du kan se i vedlagte wordcloud baseret på statsministerens tale, har regeringens digitale ordforråd taget et kvantespring. Ved DI Topmødet brugte Mette Frederiksen lejligheden til at rose danske virksomheder og erhvervsledere for at satse digitalt og grønt. Hun lagde vægt på, at Danmark skal vise verden, hvordan vi løfter verdens udfordringer ved brug af teknologi og digitalisering – vi skal være udstillingsvinduet for fremtidens bæredygtige løsninger, og det er den samme satsning, der skal sikre Danmarks konkurrencekraft. Ved at digitalisere, automatisere og robotisere i virksomhederne såvel som det offentlige. Statsministeren understregede, at de vil sætte gang i en ny digitaliseringsstrategi for Danmark. Alt i alt glædelige digitale budskaber fra vores statsminister til DI Topmødet, som du kan se eller gense her.

Også kommissionsformand, Ursula von der Leyen, understregede, at Danmark har klare styrkepositioner, der kan og bør komme i spil for en bæredygtig og digital fremtid.

Von der Leyen fremlagde for nyligt ambitionen om et digitalt Europa anno 2030 med klare målsætninger for digital infrastruktur, kompetencer og public service. Kommissionen er også villig til at investere, da de digitale ambitioner bakkes op med genopretningspakken Next Generation EU med 150 mia. øremærkede euro til digitalisering. Det skal vi lade os inspirere af.

Derfor foreslår Dansk Industri også, at der afsættes 10 mia. kr. i en digital omstillingsfond over de næste tre år. Fonden skal give erhvervslivet og den offentlige sektor mulighed for at samarbejde om det digitale potentiale, som gennem teknologi og digitale løsninger kan forbedre og effektivisere vores borgerservice og produktion. Slidsomme og rutineprægede opgaver kan løses ved hjælp af teknologi og give flere varme hænder til service af borgeren. Løsninger og den nye viden, der produceres på vejen derhen, vil samtidig positionere Danmark som eksportør af ny teknologi og digitale løsninger på det globale marked.

Læs mere om den digitale omstillingsfond her.

Læs også 2030-planen fra Dansk Industri ”Sådan skaber vi 110.00 jobs og et grønnere Danmark” her.

Stine Nørgaard Christensen
Skrevet af:

Stine Nørgaard Christensen

Relateret indhold