03.12.20 DI Digital Nyheder

Styrk det lokale med det digitale

DI’s årlige erhvervsklimaundersøgelse har igen lagt sig over landet – ikke som en tung, træt dyne men en venlig reminder om, at et godt erhvervsklima ikke alene dikteres fra Folketinget, men fremfor alt bestemmes lokalt - og kan løftes digitalt.

Ikast-Brande genvinder prisen som kommunen med det bedste erhvervsklima vurderet på sagsbehandling, trafikforhold, skatte- og afgiftsniveau med flere. Ikast-Brande er stærkt efterfulgt af Vejen, Hedensted, Silkeborg og Ringkøbing-Skjern.

Parametrene der måles på, er også digitale. Fredericia er kommunen med de bedste resultater i kategorien for kommunens fysiske rammer, som blandt andet vurderer kommunens indsats for at sikre en solid bredbånd- og mobildækning. Dyk ned i de samlede resultater her.

I DI Digital bifalder vi det lokale erhvervsliv og de kommunale indsatser for at skabe de bedste digitale rammer for virksomhederne. Vi har ambitioner om, at Danmark skal være verdens bedste land at leve og drive virksomhed i. Og den ambition starter lokalt – og gerne digitalt.

For det er alene tilstedeværelsen af en stærk digital infrastruktur, der muliggør, at virksomhederne kan benytte teknologi og digitale løsninger til at løfte deres forretning, skabe ny forretning og nye teknologiske løsninger, servicere deres kunder, give mulighed for hjemmearbejde for deres medarbejdere. Sidstnævnte, har jo netop i år vist sit værd på arbejdsmarkedet.

Men også den kommunale, digitale sagsbehandling i form af effektiv udstedelse af byggetilladelser og adgang til lokale medarbejdere, når noget driller, kan styrkes og løftes via øget brug af digitale platforme og værktøjer.

Erhvervsklimaundersøgelsen er en kærkommen lejlighed til at kigge lidt ned i den lokale, digitale værktøjskasse, og se, om der er noget, der ligger og samler støv, eller andet der mangler at blive investeret i. Til den øvelse kan man læse med i et par gode råd, vi har samlet til formålet - og hvor de lokale virksomheder indenfor den samlede digitale branche også spiller en rolle i at sikre et fortsat stærkt, digitalt lokalsamfund. 

God fornøjelse med at styrke det lokale med det digitale.  

Relateret indhold