FOTO: Colourbox

06.10.21 DI Digital Nyheder

Diversitet er en løsning for virksomheder

Vi står midt i en af de mest omfattende transformationer af vores samfund. Nye teknologier og digitaliseringen skaber forandringer og muligheder, som vi måske slet ikke har begreb om endnu. Men der ligger en potentiel show-stopper og lurer rundt om hjørnet.

Virksomhederne mærker det allerede i dag, og alle fremskrivninger peger på, at problemet kun bliver større i de kommende år. Vi mangler akut it-kompetencer.

Der mangler kloge hoveder, som kan skabe innovative digitale løsninger til brug for aktuelle problemer med klimaforandringer og folkesundhed, men også til de nye udfordringer, som morgendagen måtte bringe. 

Flere it-kompetencer er med andre ord en forudsætning for, at Danmark fortsat kan være et digitalt foregangsland. Af samme årsag har tech-industrien ikke råd til, at gå glip af flere potentielle talenter, når kvinder fravælger uddannelser og jobs inden for tech. I sommer så vi en stigning på 10 pct af kvinder i optaget på STEM-uddannelserne fra 2019-2020, og selvom det er positivt, er vi stadig langt fra mål.

Samtidig ved vi fra studier, at de virksomheder, som er mest mangfoldige ift. bl.a. køn, oplever et større økonomisk afkast. Der er altså helt specifikke gevinster for virksomheder at hente ved at tiltrække flere kvindelige medarbejdere. Det er nok også årsagen til, at flere virksomheder har sat mangfoldighed og diversitet på dagsordenen med god succes.

Diversitet er en god løsning for it-virksomhederne, og derfor glæder jeg mig til, at vi i DI Digital sammen med Datalogisk Institut på KU inviterer til Ada Lovelace Day den. 12. oktober 12.30-16.00. Vær med og få inspiration til hvordan din virksomhed kan komme i gang med mere diversitet på arbejdspladsen, når andre danske og nordiske virksomheder, der allerede har begyndt rejsen, deler ud af deres erfaringer.Rikke Hougaard Zeberg

Rikke Hougaard Zeberg

Branchedirektør

  • Direkte +45 3377 3173
  • Mobil +45 2084 0194
  • E-mail riz@di.dk

Relateret indhold