FOTO: Gettyimages

19.11.21 DI Digital Nyheder

Danmark er igen digital europamester

Den 12. november blev det offentliggjort: Danmark indtager en 1. plads, når det kommer til digitalisering i EU. Det viser DESI indekset, som hvert år måler medlemsstaternes fremskridt inden for digitalisering i deres digitale økonomi og samfund.

Indekset givet et overblik over, hvordan EU klarer sig digitalt og måler medlemslandenes digitale niveau inden for kategorierne: Digitale kompetencer, Netværk, Integration af digitale teknologier og offentlige digitale tjenester.

Historisk set har Danmark altid ligget højt, især når det kommer til offentlig digitalisering. Der, hvor vi i de seneste år især har flyttet os, er på integrering af digital teknologi og digitale kompetencer.

Det er meget positivt, for vi ved, at det har afgørende betydning for virksomhedernes produktivitet, effektivitet og konkurrenceevne at investere i digitale teknologier og kompetencer. Vi skal være stolte og fejre vores flotte resultat. Virksomhedernes hårde arbejde har givet pote, og det flotte resultat viser, at virksomhederne for alvor har taget de digitale teknologier til sig.

Hvis vi i fremtiden fortsat skal være i top, når vi bliver målt på digitalisering af vores samfund, så skal ”digitale kompetencer” være en af de vigtigste agendaer, vi har i Danmark. Uden digitale kompetencer kan vi ikke fortsætte digitaliseringen eller integrere ny digital teknologi i virksomhederne. De digitale kompetencer handler ikke kun om, at vores børn og unge skal have digitalisering på skoleskemaet. Det handler også om, at vi skal have uddannet flere it-specialister, og ikke mindst at alle på arbejdsmarkedet skal have styrket de digitale kompetencer. Fremtiden bliver digital, og hvis Danmark og de danske virksomheder fortsat skal klare sig godt, så er det nødvendigt, at vi prioriterer de digitale kompetencer hos os alle.

En oplagt mulighed er at byde ind og søge om midler til Digital Europe programmet.  EU kommissionen har åbnet op for støttemidler til en række arbejdsprogrammer, som skal sætte skub i digitaliseringen på EU-niveau.

Rikke Hougaard Zeberg
Skrevet af:

Rikke Hougaard Zeberg

Relateret indhold