12.05.21 DI Digital Nyheder

Ny runde SMV:Digital til digital rådgivning

Ny runde af SMV:Digital åbner den 26. maj. Her kan SMV’er søge om tilskud til rådgivning indenfor digital omstilling og digitale projekter. SMV:Digital er en vigtig og velafprøvet ordning, som vi skal have mere af. Flere SMV’er skal i gang med den digitale rejse sammen med et ansvarligt digitalt leverandørmarked.

Onsdag den 26. maj 2021 åbner SMV:Digital en ny tilskudspulje, hvor SMV’er med 3-249 ansatte kan søge om vouchers på 100.000 kr. til køb af privat rådgivning til digital omstilling og digitale projekter med grønne effekter. Puljen er samlet på 23,5 mio. kr. og vil komme 235 SMV’er til gode.

Der er stadig væsentlig forskel på store og små virksomheder i graden af digital anvendelse. Adspurgt i efteråret forventede de danske virksomheder samlet set at investere over fem mia. kr. mere i it i 2020 end året før. Men det er de store virksomheder, der trækker lokomotivet, mens mange små og mellemstore virksomheder står tilbage på perronen. 

Det til trods for at en nylig analyse fra DI viser, at virksomheder, der investerer mere i it, i gennemsnit har en højere produktivitetsvækst end virksomheder, der ikke gør.

Ofte er der brug for ekspertviden, som ikke altid er lige ved hånden. SMV:Digital er en efterhånden velafprøvet ordning, som med den nye ansøgningsrunde netop sætter fokus på, at SMV’er får mulighed for at hyre hjælp ind fra blandt anden den digitale branche til at skabe digitale resultater.

SMV:Digital er et vigtigt redskab til at styrke danske virksomheders digitalisering og har vist sit værd, derfor skal ordningen også have tilført ekstra bevillinger, så endnu flere SMV’er kan få indfriet deres digitale potentialer og komme rustet ud af krisen. Den tager vi i næste uge. I denne uge glæder vi os over, at en ny runde vil komme 235 af vores virksomheder i hele landet til gavn.

Stig ombord på lokomotivet og ansøg i dag

Ansøgningen er nem og ligetil, og kan tilgås HER

 

SMV:Digital

SMV:Digital er et initiativ under Erhvervsstyrelsen. Siden efteråret 2018 har SMV:Digital udmøntet mere end 145 mio. kr. og givet støtte til mere end 1.600 digitale projekter i SMV’er i hele Danmark.

Rikke Hougaard Zeberg

Rikke Hougaard Zeberg

Branchedirektør

  • Direkte +45 3377 3173
  • Mobil +45 2084 0194
  • E-mail riz@di.dk

Relateret indhold