10.06.21 DI Digital Nyheder

Gense DI Digitals årsdag

I mandags den 7. juni løb DI Digitals årsdag 2021 af stablen. Helt i tidens ånd blev årsdagen holdt som ”hybrid” med en næsten fuld sal i Industriens Hus og online streaming med 250 deltagere.

Mandag den 7. juni løb DI Digitals årsdag 2021 af stablen. Helt i tidens ånd blev årsdagen holdt som ”hybrid” med en næsten fuld sal i Industriens Hus og online streaming med 250 deltagere.

Det var rigtigt dejligt at kunne hilse på og møde så mange af DI Digitals medlemmer og samarbejdspartnere.

På årsdagen satte vi fokus på de muligheder, som digitalisering og ny teknologi giver, og hvordan vi bedre kan udnytte de digitale styrkepositioner, vi har i Danmark.

Vi tog udgangspunkt i fire fantastiske eksempler fra vores medlemsvirksomheder, der viser, hvordan digitalisering kan bidrage til at løfte produktiviteten, bidrage til større bæredygtighed og forbedre sundhedsvæsenet. Eksemplerne er fra Kamstrup, Global Connect, LetsBuild og Enversion og videoerne kan tilgås her.

Vi tog også deltagerne en tur med i ”Enhjørningernes Hule”, hvor et kompetent dommerpanel gav gode råd til de tre lovende startups – Legacy App, Radiobotics og Female Invest – så de kan få sat turbo på deres vækst og udvikling. Vi kom alle til at forstå, at internationalt udsyn er godt, men markedsfokus er bedre, at viljen til succes er en stor del af vejen til succes, og at penge ikke lugter, men potentielle partnere godt kan gøre det.

Dagens to debatter mellem politikere og virksomhedsledere bød på flere ideer, som fx hvordan vi kan løfte digitaliseringsniveauet i de danske SMV’ere med et digitaliseringsfradrag i dagens første debat, eller hvordan vi kan fremme vilkårene for højvækstvirksomheder ved at skabe bedre adgang til talent også fra andre lande i dagens sidste debat om digitale unicorns.

Da finansminister Nicolai Wammen tog scenen,  kunne vi alle nikke, da han understregede regeringens analyse af, at digitalisering har været helt afgørende for, at Danmark har klaret sig godt gennem coronakrisen. ”Jeg har ofte spurgt mig selv, hvor vi i grunden havde været uden de mange digitale værktøjer”, sagde han. Hvorpå han konkluderede, at ”krisen har vist det digitale potentiale i nærmest uset skala”.

Finansministeren fremhævede desuden, at han venter sig meget af det digitaliseringspartnerskab mellem den offentlige og private sektor, som regeringen nedsatte for et par måneder siden. Her deltager jeg selv sammen med to af DI Digitals bestyrelsesmedlemmer, André Rogaczewski og Michael Holm, samt DI’s adm. direktør Lars Sandahl Sørensen. Vi tager med glæde finansministeren på ordet, og kommer ikke til at stoppe indsatsen, før vi står med en ambitiøs, national strategi for Danmarks digitale fremtid ved udgangen af året.

DI Digitals formand André Rogaczewski afsluttede årsdagen med at fremhæve, at corona har ledt til en ”digital reformation”, hvor det afgørende for den videre udvikling er, at vi fastholder tilliden til en ansvarlig digitalisering, og sikrer, at vi får alle med ombord – borgere som virksomheder – i en fortsat hastig digital udvikling. 

Alt i alt en forrygende årsdag, som gav mig og DI Digital god energi og inspirerende forslag til det videre arbejde.

Jeg ser frem til det videre samarbejde for at fremme digitalisering i Danmark og bringe det ud i resten af verden sammen med jer.    

Du kan se eller gense årsdagen og billeder fra dagen her. 

DI Digital bestyrelse

DI Digital har på generalforsamlingen d. 7 juni valgt ny næstformand og nyt bestyrelsesmedlem. Læs hele pressemeddelelsen her. 

DI Digital strategi 2021

DI Digital har lanceret en ny strategi. Læs om DI Digitals seks mærkesager til hvordan vi skal gøre Danmark til et digitalt foregangsland. Se strategien her. 

Relateret indhold