Det grønne skal omstilles med digitalisering
Den 28. september afholder vi i DI vores årlige topmøde. I år sætter vi fokus på, hvordan Danmark gøres til mulighedernes land. Det indebærer, at vi stiller spørgsmålene: Hvordan bruger Danmark det hastige skifte fra krise til opsving til at skabe varig fremgang med ny vækst, nye job, nye virksomheder, nye ideer? Og hvordan giver vi alle lige gode forudsætninger for at udfolde deres talent?
En vigtig dagsorden, som også kommer til at fylde på topmødet er den grønne omstilling, og vi ved, at hvis vi skal lykkes med at løse klimakrisen, så er der behov for nye innovative løsninger.
Og der er brug for at tænke nyt og anderledes på tværs af sektorer, især på det digitale område. Digitalisering, data og innovativ anvendelse af nye teknologier bliver en hjørnesten i den grønne omstilling. Det har vi allerede set i virksomheder som f.eks Aguadio, som vandt årets IoT-pris med deres klimavenlige datadrevede sensor, som fungerer som en vandmåler i brusebadet. Og Kamstrup, som har udvundet en ultralydsvandmåler, så vi kan reducere vandtab med op til 30 pct.
DI Digitals ambition for det danske erhvervsliv er, at vi bliver frontrunnere på den digitale grønne omstilling, så det er de danske virksomheder, der er førende inden for området. Det styrker ikke kun væksten og vores velstand. Det giver os en afgørende konkurrencefordel, når fremtidens løsninger på de globale problemer skal findes, og når nye krav rulles ud fx fra EU.
Og der er allerede regulering på området på vej. EU har meldt, at de til december vil stille øgede krav til produkters bæredygtighed gennem et obligatorisk digitalt produktpas. Og vi forventer kun flere tiltag og krav på området.
I DI Digital arbejder vi derfor for at fastlægge konkrete principper for, hvordan virksomheder kan komme i gang med bæredygtig digitalisering. Det forventer vi at fremlægge snarest, så virksomhederne kan få den hjælp de efterspørger.