14.04.21 DI Digital Nyheder

Elektronik er en hjørnesten i et digitalt Danmark

Danmark er langt fremme digitalt, og det skal vi også være fremadrettet. Elektronik spiller en væsentlig rolle i at være et digitalt forgangsland. Vi er i Danmark faktisk rigtig gode til produktion og udvikling af elektronik. Efterspørgslen efter elektronikkompetencer er stigende, og det gælder ikke kun for selve elektronikindustrien - så den efterspørgsel skal vi være klar til at imødekomme.

Vores udfordring er mangel på arbejdskraft, så vi skal have skruet op for uddannelsen af f.eks. elektronikingeniører, samtidig med at vi får flere kvinder til at søge den vej. Beskæftigelsen er for elektronikuddannede tårnhøj, og virksomhederne oplever hård konkurrence om at få medarbejdere med de rette kompetencer inden for elektronik.

Ovenstående er konklusionen i en ny analyse fra DI Digital, som samtidig tegner et billede af en stor mangel på kvinder indenfor elektronik uddannelserne. Læs hele analysen her.

Et digitalt land som Danmark er afhængigt af elektronik. Det ses også med den stigende efterspørgsel efter elektronikkompetencer i flere brancher. Veluddannede med digitale kompetencer er afgørende for Danmark, fordi der er skarp konkurrence med andre lande, som skubber på den digitale udvikling.

DI Digital mener, at det er vigtigt, at vi får flere gennem de ingeniøruddannelser, der har fokus på elektronik, og at vi samtidigt øger antallet af kvindelige ingeniørstuderende.

Læs mere her.

Relateret indhold