25.03.21 DI Digital Nyheder

Et påskeæg fyldt med digitale kompetencer

Digitalisering flytter Danmark. Om vi vil det eller ej. Men jo mere kompetente vi er til at forstå de digitale værktøjers egenskaber, og hvad de kan bruges til, jo bedre rustet er vi til at flytte Danmark i den retning, vi gerne vil. Det kræver fokus på udvikling af digitale kompetencer gennem hele livet. Før og efter påske lægger DI hus til de vigtige drøftelser – og du kan nå at være med på afstand.

Arbejdsmarkedet skriger efter digitale kompetencer nu og her. Behovet dækker over en lang række tekniske (f.eks. programmering) og ikke-tekniske kompetencer (f.eks. digital forretningsforståelse).

Det handler om kompetencer hos medarbejdere i det offentlige og det private, så de kan binde ny digital teknologi sammen med udvikling af nye produkter, services, koncepter og forretningsudvikling. Det kan være erhvervsøkonomen, der anvender kunstig intelligens til at forudsige markedsbevægelser, eller produktionsmedarbejderen eller sygeplejersken, der betjener husets nyeste robot til at gøre arbejdet smartere end før.

Vi har alle et ansvar for, at den danske arbejdsstyrke kan følge med i de kompetencebehov, der følger af et arbejdsmarked under konstant digital og teknologisk påvirkning.

Derfor har DI også en klar vision om, at den enkeltes digitale kompetencer skal styrkes fra første skoledag til sidste dag på arbejdsmarkedet.

Både før og efter påske vil Industrien Hus åbne de fysiske som virtuelle døre og livestreame to begivenheder fra huset, der skal sætte dialogen om de digitale kompetencer øverst på tavlen.

Fredag den 26. marts løber Digital Dogmes konference om Danmarks digitale kompetencer af stablen, og Margrethe Vestager, folketingsmedlemmer, styrelsesdirektører og danske virksomheder vil tage livtag med, hvordan Danmark forbliver førende i at efteruddanne en arbejdsstyrke ’fit for a digital age’.

Og lige efter påske den 6. april lancerer vi fra huset, under overværelse af H.K.H. Kronprinsen, en gratis online uddannelse i kunstig intelligens – Elements of AI – der giver en basisforståelse for kunstig intelligens til dig og mig, venner og kolleger. Elements of AI er udviklet af University of Helsinki sammen med det finske konsulenthus Reaktor, og er nu med hjælp fra EU oversat til dansk. Den 6. april vil den finske ambassadør overrække Elements of AI til Danmark efterfulgt af taler fra blandt andet Danmarks tech-ambassadør Anne Marie Engtoft Larsen og prorektor for forskning på Københavns Universitet David Dreyer Lassen. Tech journalist Marie Høst guider os igennem.

Jeg glæder mig over de mange tiltag og bestræbelser, der pågår for at flytte danske arbejdspladser og medarbejdere på ret kurs ind i den digitale fremtid. Det rækker selvfølgelig ikke med påskeægget her, men det er skridt på vejen. Vel mødt og god påske.

Rikke Hougaard Zeberg
Skrevet af:

Rikke Hougaard Zeberg

Relateret indhold