FOTO: Getty Images

12.01.22 DI Digital Nyheder

Digitalisering er virksomhedernes fokus for 2022

En ny analyse foretaget af DI viser, at danske virksomheder forventer at investere 6,5 mia. kr. mere i IT-udstyr end sidste år. Det svarer til, at virksomhederne samlet vil investere 78 mia. kr. i IT-udstyr i 2022. Med en fremgang på 9 pct. er det den største årlige vækstrate, vi har set siden 2010.

Analysen viser, at danske virksomheder tager store spring i disse år, når det kommer til digitalisering. Det er bl.a. digitalisering, som har fået virksomhederne styrket ud af coronakrisen, og digitalisering er helt afgørende ift. at øge produktiviteten og høste nye konkurrencefordele.

Det er især de helt store virksomheder med flere end 250 fuldtidsansatte, som driver fremgangen i IT-investeringerne for 2022, viser analysen. SMV’erne står kun for 13 pct. af de samlede investeringsforventninger og halter derfor bagefter de store virksomheder. Det er vigtigt, at vi i endnu højere grad få SMV’erne med på vognen. De skal have den nødvendige hjælp til deres digitale rejse, så vi ikke går glip af de fordele, som digitaliseringen medbringer.

Analysen sender også et klart signal til regeringen og til Folketingets partier om, at den længe ventede digitaliseringsstrategi skal have et godt øje til SMV’erne. Fremtidens vindere bliver de samfund og virksomheder, som lykkes med den digitale omstilling, og her har SMV’erne brug for et rygstød, ikke mindst i form af politiske tiltag på området. I DI Digital er vi klar til at tage arbejdshandskerne på som en aktiv samarbejdspartner for regeringen, når strategien skal implementeres.

Et sted, hvor SMV’erne her og nu kan få hjælp til, hvordan de får taget deres næste digitale skridt, er hos SMV:Digital. Det er eksempelvis muligt at få investeringsstøtte til nye it-systemer og meget mere. Du kan læse mere om programmerne, og hvornår du kan søge de forskellige tilskudspuljer i 2022, her.

Du kan læse DI’s analyse ”Fuld fart på virksomhedernes IT-investeringer i det nye år” her.

Rikke Hougaard Zeberg
Skrevet af:

Rikke Hougaard Zeberg

Relateret indhold