07.09.22 DI Digital Nyheder

Morsø løber for andet år i træk med sejren som årets digitale kommune

I forbindelse med DI’s årlige undersøgelse: Lokal Erhvervsvenlighed, er årets mest digitale kommune kåret! Den 6. september har DI for andet år i træk kåret Morsø som årets digitale kommune. En sejr, som viser Morsø Kommunes vilje til at fremme deres lokale digitale rammevilkår til gavn for både borgere og virksomheder i kommunen.

Med Morsø Kommunes geografiske placering er det vigtigt med god digital infrastruktur, så verdensmarkedet, kulturtilbud, lokale kommunale tjenester mv. kun er et millisekund væk fra kommunens borgere og virksomheder.

Og det er præcis det, som gør, at Morsø Kommune igen i år løber med titlen som årets digitale kommune. De har formået at sikre gode digitale rammevilkår og gode digitale erhvervsservices, som fremmer forholdene for de lokale erhvervsdrivende.

I DI mener vi, at det skal være nemt at drive virksomhed alle steder i landet. Derfor er det vigtigt, at der bliver gjort en særlig indsats i de kommuner, der i dag halter bagefter på de digitale tilbud. Vi ser særligt en udfordring i Nordsjælland. Her er det kommuner som Gribskov, Frederikssund, Fredensborg og Hillerød, som kan få gevinster ud af at arbejde med bedre digitale rammevilkår.

Det kan ikke understreges nok, hvor vigtigt det er, at vi har et godt digitalt fundament. Hvis ikke vi formår at skabe det i hele Danmark, vil det gå ud over virksomhedernes konkurrenceevne. Derfor skal der gøres en ekstra indsats i de kommuner, som har sværere ved den digitale omstilling. I DI har vi samlet 20 gode råd til, hvordan de danske kommuner kan fremme deres lokale digitale velfærd og den lokale mobil og bredbåndsdækning. Den deler vi aktivt med alle kommuner, så de har et konkret udgangspunkt at gå ud fra.

Du kan finde analysen her.

FAKTA OM KÅRINGEN

Kåringen baserer sig på DI’s årlige undersøgelse ”Lokal Erhvervsvenlighed”, hvor over 8.000 virksomheder har medvirket. Baggrunden for kåringen er data om mobil- og bredbåndsdækningen, digital læring, sundhedsteknologi og ikke mindst virksomhedernes vurdering af de digitale rammer lokalt.

Rikke Hougaard Zeberg
Skrevet af:

Rikke Hougaard Zeberg

Relateret indhold