21.09.22 DI Digital Nyheder

Smv:digital genåbner populær pulje for digital sikkerhed på 13,4 mio kr.

Der er i øjeblikket øget opmærksomhed på digital sikkerhed, grundet den høje trussel fra cyberkriminalitet og cyberspionage mod danske virksomheder. Derfor har smv:digital besluttet at genåbne puljen, så danske SMV’er igen kan søge om en tilskudsvoucher på 50.000 kr. til privat rådgivning om digital sikkerhed.

Rådgivningen hjælper med at få styr på data, processer og systemer f.eks. gennem en certificerings- eller mærkningsordning som f.eks. D-mærket, og dermed sikre virksomheden mod cyberangreb, der kan koste erhvervslivet dyrt.

En analyse fra Erhvervsstyrelsen viser, at 1 ud af 4 danske SMV’er ikke har implementeret de mest centrale IT-sikkerhedstiltag som opdatering af styresystemer og backup af data, hvilket kan resultere i IT-trusler som f.eks. pushing-angreb eller CEO-fraud.

”Truslen mod danske virksomheder er reel. Det sker alt for ofte, at små og mellemstore danske virksomheder bliver ramt af cyberangreb. Og det er rigtig dyrt – både for virksomheden der er blevet ramt, men også for samfundet omkring. Derfor genåbner vi nu den populære pulje, så vi på den måde kan være med til at hjælpe virksomhederne mod cybertruslerne,” siger erhvervsminister Simon Kollerup.

Tilskuddet til privat rådgivning skal sikre virksomhederne mod IT-trusler, hvilket bl.a. kommer til udtryk ved, at virksomhederne bliver D-mærket.

“Hvis man som virksomhed ikke allerede er i gang med at se på sin virksomheds it-sikkerhed, bør man gå i gang hurtigst muligt. Og genåbning af puljen er en glimrende anledning. DI opfordrer generelt SMV’er til at tage D-mærket og få papir på, at ens virksomhed har den nødvendige it-sikkerhed for netop ens type af virksomhed. Derfor er det glædeligt, at puljen også kan bruges til at komme igang med D-mærket.” siger Morten Rosted Vang, fagleder for Digital ansvarlighed og cybersikkerhed i DI Digital.

Rikke Hougaard Zeberg
Skrevet af:

Rikke Hougaard Zeberg

Relateret indhold