01.06.23 DI Digital Nyheder

Vi brager mod en teknologisk revolution – men er vi klar?

Den teknologiske udvikling har formet vores verden de sidste 30 år og har sat scenen for en omsiggribende transformation både på globalt og internationalt plan. Fra computere til internettet, mobiltelefoner til smartphones og modemmer til bredbånd – vi har været vidner til en eksplosion af innovation og forandring.

De teknologiske fremskridt har ændret vores samfund og har haft en stor indvirkning på måden vi lever, arbejder og kommunikerer med hinanden på.

Der har været fart på, og alligevel ser den teknologiske verden ikke ud, som vi måske drømte om for 30 år siden. Vi har stadig ingen flyvende biler, knapt nok selvkørende endnu, hologrammerne er fortsat fraværende i vores daglige liv, og vi fører heller ikke mange samtaler med vores intelligente køleskabe om ugens madplaner. Vi er langt fra den teknologiske formåen, vi har set i mange sci-fi-film, og omvendt er vi meget længere, end vi havde kunnet forestille os.

Pointen er, at vi ikke ved, hvordan den digitale verden ser ud om 30 år, og det bliver måske ikke på den måde vi enten håber eller frygter. Dog begynder vi at se konturerne af, hvordan nogle teknologier kan få samme banebrydende effekt på den teknologiske udvikling som internettet har haft. Det er endnu svært at vide i hvilket omfang, og på hvilke måder teknologierne kommer til at forandre vores verden, men en ting er sikkert -  vi vinder intet ved at læne os tilbage og vente på, at verden omkring os forandrer sig.

Vi skal skabe en retning for den teknologiske fremgang. Vi skal sætte det gode aftryk, sikre balance mellem udvikling, vækst, etik og ansvarlighed i brugen af både nutidens og fremtidens teknologi. Teknologier som kvanteteknologi og AI.

I DI Digital har vi efterspurgt en national strategi for ny teknologi og netop det tager vi op på vores årsdag den 8. juni under titlen: Morgendagens teknologi er nu – hvordan skal vi oddse? Her skal vi netop snakke om den hastige teknologiske udvikling og behovet for både investeringer, regulering og en ansvarlig og fornuftig tilgang til den digitale virkelighed, vi befinder os i.

Vi glæder os til at se jer!

Det fulde program er tilgængeligt her.

Relateret indhold