27.08.20 DI Digital Nyheder

Årsdag 2020: Corona satte ekstra fart på digitaliseringsbølgen

160 fysiske deltagere og 235 virtuelle deltagere var vidne til DI Digitals årsdag 2020 under overskriften ”I coronaens skygge – hvordan kommer vi bedst ud af krisen?”. Dagen bød på generalforsamling, startupzone og spændende oplæg, hvori det blandt andet fremgik, at digitalisering spiller en helt afgørende rolle i en krisetid, hvor det fysiske samvær må minimeres.

Inden selve årsdagen blev skudt i gang afholdt DI Digital generalforsamling, hvor der blev valgt fem nye medlemmer til bestyrelsen

Herefter bød André Rogaczewski, formand for DI Digital, velkommen til årsdagen, hvor han betonede, at den digitale branche aldrig har været mere relevant, end den er i dag. Med disse ord startede programmet for årsdagen, som bød på videohilsen fra Margrethe Vestager, oplæg og paneldebatter om digital omstilling i både den offentlige og private sektor, digitale kompetencer og digital ledelse.

Margrethe Vestager bad om input fra den digitale branche med spørgsmålet: ”Hvor møder din virksomhed de største barrierer, som der bør gøres noget ved på EU-plan”. Dette besvarede den digitale branche med: Mangel på digitale talenter, mangel på en politisk strategi og manglende teknologisk forspring i forhold til USA og Kina.

Digitale kompetencer var generelt et gennemgående tema under oplæggene, da både den offentlige og private sektor under coronakrisen fra den ene dag til den anden er blevet tvunget ud i digitale løsninger og værktøjer. Det har for mange været en stor og vanskelig omstilling, som dog har vist, hvor dygtige danske medarbejdere er til at omstille sig og tage digitale værktøjer i brug.

Inden pausen trådte otte modige iværksættere op på scenen, hvor de pitchede og lagde bolden op til videre dialog i den efterfølgende startupzone.

I anden halvleg af årsdagen var der blandt andet fokus på samfundet i et større perspektiv med spørgsmålet: Hvordan påvirker krisen vores samfund? Her lagde filosof og professor, Vincent Hendricks, vægt på en markant stigning i misinformation under krisen, og hvor vigtigt det er at dæmme op for den udvikling.

Vi takker for en spændende dag med inspirerende oplæg og tiltrængt netværk for den digitale branche.

Alle oplæg fra dagen kan ses her - herunder streaming af dagen samt virtuelt univers. 

Billeder fra dagen kan ses her.

Christian Hannibal
Skrevet af:

Christian Hannibal

Relateret indhold