19.04.18 DI Digital Blog

Ultra:bit skal skabe den gyldne generation af tech-talenter

Læs ugens kommentar fra konsulent Mette Smith Thastum.

Alle elever i 4. klasse kan efter sommerferien få udleveret en micro-computer, som kan bruges til at udvikle deres digitale forståelse gennem leg og undervisning. Med DI som samarbejdspartner lancerede DR og Industriens Fond i mandags en tre-årige tv-satsning, ultra:bit, som har til formål at inspirere børn, forældre og lærere til at sætte sig ind i de muligheder og udfordringer, som teknologien bringer.

Kreative udviklere fremfor stumme skærmtrolde
Det er helt afgørende, at vi får inspireret vores børn til ikke bare at bruge teknologien, men til at tage skridtet videre og skabe med teknologien. Hvis vi kan flytte børn fra at forbruge teknologi, til kreativt at skabe med teknologi, kan vi gribe de muligheder, og sikre os mod de udfordringer, vi står overfor. Sådan bliver Danmark et digitalt fyrtårn i fremtiden.

Vores børn har brug for en nuanceret forståelse af potentialer og dilemmaer i det digitale samfund. Den nye generation skal lære at forstå koderne med micro:bitten i hånden, men samtidig opleve, hvordan digitalisering bruges i samfundet, hvordan robotter hjælper i produktionen, og hvordan teknologi åbner dørene for spændende nye produkter og forretningsområder. Men det er også vigtigt for børn at forstå, hvornår teknologien har sine særlige begrænsninger.

Tag imod næste generation tech-talenter
Hvem er bedre til at levere teknologiforståelse end DI Digitals medlemmer gennem et kig på jeres konkrete løsninger, et drys af jeres ekspertviden eller et besøg i jeres virksomhed? Ikke mange.

Derfor vil vi i DI gerne skabe kontakt mellem jer og eleverne, så børnene kan opleve, at teknologi både er sjovt og vigtigt i dagligdagen. Er du interesseret i at stille op til et virksomhedsbesøg, en udstilling eller på anden måde deltage, så send os venligst en mail. Næste generations tech-talenter er på trapperne!

Med venlig hilsen
Mette Smith Thastum
Konsulent

Mette Smith Thastum

Mette Smith Thastum

Fagleder for digitalisering og offentligt privat samarbejde

  • Direkte +45 3377 4592
  • Mobil +45 3024 0644
  • E-mail mest@di.dk

Relateret indhold