01.02.18 DI Digital Blog

Nu bliver digitale visioner til virkelighed

Læs ugens kommentar fra fagleder Christian Hannibal

Trofaste læsere af dette nyhedsbrev vil formentlig kunne huske, hvordan bl.a. Produktivitetskommissionen, Vækstteamet for IKT, Digitalt vækstpanel og DI’s eget digitaliseringspanel igennem de seneste år er kommet med anbefalinger til skiftende regeringer om at satse på digitalisering.

Ordene om digitaliseringens betydning har været dybtfølte og mange. Handlingerne har det hidtil været mere sparsomt med.

Men alt godt kommer til den, der venter, og i denne uge offentliggjorde regeringen sin strategi for digital vækst, der følger de digitale visioner op med konkrete investeringer.

Med strategien afsættes der ca. 1 mia. kr. til digitalisering frem mod 2025, og strategien vil bl.a. styrke danske SMV’er, fremme digitale kompetencer og gøre Danmark til et globalt center for digitalisering. Det er fantastisk gode nyheder.

Digitaliseringsmilliarden skal blandt andet bruges til at slå fast, at Danmark er et af de bedste digitale lande i verden - og det har vi tænkt os at blive ved med at være.

Samtidig realiseres en række ønsker fra DI. Med DI som fødselshjælper oprettes der en digital hub, der bl.a. skal tiltrække talenter til Danmark, der stiftes en teknologipagt mellem offentlige og private parter, der oprettes et e-handelscenter, der fremmes investeringer i it og teleteknologi og der oprettes en forsøgsordning med teknologiforståelse i folkeskolen. Du kan læse en gennemgang af de 38 initiativer her.

Vi håber, at regeringen også vil følge vækststrategien op med nye mål og tilsvarende investeringer i en digital offentlig sektor, men i denne uge vil vi glædes over, at der er udstukket en ny og ambitiøs retning for et digitalt Danmark.

Christian Hannibal

Christian Hannibal

Digitaliseringspolitisk chef

Relateret indhold