18.01.18 DI Digital Blog

Digital sundhed kræver flere raske penge

Læs ugens kommentar fra konsulent Mette Smith Thastum.

I denne uge lancerede regeringen, Danske Regioner og KL strategi for digital sundhed 2018-2022. Strategien er et vigtigt skridt på vejen. Men et digitalt sundhedsvæsen i verdensklasse kræver endnu mere.

Alle forudsætninger for verdens bedste digitale sundhedsvæsen.
Et stærkt sundhedsvæsen rodfæstet i den danske velfærdsmodel har gennem årtier medvirket til at skabe et forskerfelt og en sundhedsindustri i verdensklasse.

Det der mangler, er at sætte det sammen på en digital formel, og skabe forståelse for, at sundhed og teknologi ikke er hinandens modsætninger. Robotteknologi kan gøre os bedre på operationsstuen, og informationerne i vores mest intime sundhedsdata inklusiv de mange data, vi selv registrerer om vores helbred via sportsuret på armen, kan gøre os alle klogere – ikke det modsatte.

Sikkerhed i verdensklasse og flere raske penge
Med styr på it-sikkerheden kan den positive dialog om, hvordan data og teknologi gør Danmark sundere og stærkere, træde i forgrunden. Med månehøje politiske ambitioner og øget investeringsvillighed kan vi høste gevinsterne. Med endnu mere innovation i offentlig-private partnerskaber, kan det danske sundhedsvæsen give resten af verden det sunde baghjul.

DI har længe foreslået – og fundet finansieringen til – at der prioriteres 15 mia. kr. til en digital omstillingsfond frem mod 2025 til en mere tidssvarende og innovativ offentlig sektor – herunder digitalt sundhedsvæsen. Så hvad venter vi på?

Mette Smith Thastum

Mette Smith Thastum

Fagleder for digitalisering og offentligt privat samarbejde

  • Direkte +45 3377 4592
  • Mobil +45 3024 0644
  • E-mail mest@di.dk

Relateret indhold