29.01.18 DI Digital Blog

Teknologipagten kan blive vores systemnøgle til Danmarks digitale fremtid

Læs ugens kommentar fra fagleder Christian Hannibal.

19.000. Så mange it-specialister kommer Danmark til at mangle i 2030, hvis ikke vi gør noget helt anderledes. Derfor er der mindst 19.000 gode grunde til at juble over den teknologipagt, som regeringen har offentliggjort i dag.

Med teknologipagten realiseres en klar anbefaling fra DI: nemlig et tæt samarbejde med erhvervsliv og uddannelsesinstitutioner, der skal løfte danskernes digitale og teknologiske kompetencer. Målet er, at 20 pct. flere skal gennemføre en faglært eller videregående uddannelse over de næste 10 år indenfor de såkaldte STEM-områder (Science, Technology, Engineering og Mathematics).

Vi har i alt, alt for mange år forsømt at uddanne tilstrækkeligt med unge mennesker både som ingeniører, it-specialister og faglærte inden for de tekniske områder, og vi er stadig udfordret på at få efteruddannet vores eksisterende arbejdsstyrke rettidigt og rigtigt. Derfor er det fantastisk gode nyheder, at teknologipagten nu bliver til virkelighed.

Men det er også et stort fælles ansvar, for pagten er kun noget værd, hvis alle løfter deres del. Det gælder for det offentlige, og det gælder for virksomhederne. Det er netop ved at samle alle gode kræfter, at vi kan overvinde den enorme mangel på digitale kompetencer, som vi står over for.

Derfor vil vi i DI bl.a. hjælpe vores medlemmer med at få elever ud på virksomhederne, så de kan opleve, at fysik, matematik og teknologi både er sjovt og vigtigt i dagligdagen.

Med teknologipagten er der varmet op til, at resten af regeringens strategi for digital vækst offentliggøres i næste uge. Teknologipagten er et godt første skridt til at gøre Danmark til et digitalt fyrtårn. Nu venter vi i spænding på de næste skridt.

Christian Hannibal

Christian Hannibal

Digitaliseringspolitisk chef

Relateret indhold