13.09.18 DI Digital Blog

Kan digitalisering slå øl, vind og svin?

Danske eksportfremstød handler ofte om, hvor gode Danmark f.eks. er på grøn energi og på fødevarer. Det er fint, men vi skal også få fortalt de fantastiske historier om innovative digitale løsninger i verdensklasse – store som små. Læs ugens kommentar af Christian Hannibal

Rich Text

Vi er eftertragtede ude i verden. Vi er i høj kurs. Vi bliver kigget på. Besøgt. Inviteret og spurgt til råds. Det lille super-digitale miniputland mod nord, som har høstet massive digitale gevinster gennem årene, ved at digitalisere den offentlige sektor og de offentlige velfærdsydelser.

Den danske digitale velfærdsmodel skal eksporteres
Men selv om Danmark f.eks. i sommer blev kåret til verdens bedste land til offentlig digitalisering, har vi ikke været dygtigt nok til at omsætte den succes til store eksporteventyr.

I dag oplever vi, at mange udenlandske delegationer kommer til Danmark for at vide, hvordan vi har nået vores status som digital duks. Men de mange fine udenlandske gæster skal ikke nøjes med at høre. De skal helst også købe.
Danske eksportfremstød handler ofte om, hvor gode Danmark f.eks. er på grøn energi og på fødevarer. Det er fint, men vi skal også få fortalt de fantastiske historier om innovative digitale løsninger i verdensklasse – store som små.

Og det gør vi nu.

Kom lad os se. Gennem tusind verdener venter nye digitale eventyr
I denne uge satte vi på et arrangement i DI fokus på USA og Canada som et potentielt attraktivt marked for danskudviklede digitale løsninger.

Og I næste uge har vi frist for tilmelding til eksportfremstød mod Tyskland den 20. - 22. november sammen med statsministeren. I tre dage vil Berlin blive omdrejningspunkt for Smart Country Denmark med fokus på udstilling af digitale løsninger indenfor blandt andet administration og forvaltning, fremtidens arbejdsmarked, digital læring, sundhed, smart city, energi og byggeri.

Vi håber, I vil med på et første skridt mod nye digitale eventyr, og melde jer under fanerne her.

Endelig arbejder vi på at lave en national dansk stand på BETT, en ledende global messe for educational technology, som afholdes 23. – 26. januar 2019 i London.

Lad os få mere fart på Danmarks digitale eksport. Vi skal ud over grænserne og vise, hvad vi kan. I skal vise, hvad I kan.
Med venlig hilsen

Christian Hannibal,
Digitaliseringspolitisk chef

Christian Hannibal
Lad os få mere fart på Danmarks digitale eksport Christian Hannibal

Christian Hannibal

Digitaliseringspolitisk chef

  • Direkte +45 3377 3349
  • Mobil +45 2064 4872
  • E-mail chhn@di.dk

Relateret