30.08.18 DI Digital Blog

Macron vil lære af Danmark – men hvad kan vi lære af Macron?

Vi bør i Danmark se mod syd og lade os inspirere af Macrons digitale ambitioner. Læs ugens kommentar

I denne uge besøgte Frankrigs præsident Emmanuel Macron Danmark, og i går aflagde han besøg hos os i Industriens Hus. Det har været et besøg, hvor der i høj grad har været fokus på Macrons budskab om, at Frankrig skal lade sig inspirere af den danske arbejdsmarkedsmodel. Men når vi ser mod det digitale Frankrig, har Danmark også meget at lære af Macron.
 
Milliardinvestering i kunstig intelligens
I foråret meddelte Macron, at den franske stat vil investere 1,5 milliarder euro i udviklingen af kunstig intelligens. Investeringen er en del af Frankrigs nationale strategi for kunstig intelligens. Denne satsning bør give genlyd på Christiansborg. For selvom Danmark gentagne gange er blevet kåret som europamestre i digitalisering, skal vi blive ved med at være forrest på morgendagens vinderteknologier.
 
Vi bør derfor i Danmark se mod syd og lade os inspirere af Macrons digitale ambitioner. Selvfølgelig for at øge Danmarks konkurrencedygtighed, skabe jobs og sikre digitale kompetencer, der kan matche fremtidens arbejdsmarked.

Vi skal styre teknologien – ikke omvendt
Men det er lige så vigtigt at investere i teknologier som kunstig intelligens, fordi vi skal have digital indsigt til tage stilling til dem. Vi skal i Danmark være dem der stiller de kritiske spørgsmål – så teknologien bliver styret og ikke styrende. Sådan kan vi skabe et samfund, hvor teknologien skaber værdi for både virksomheder og borgere.
 
Hvis der skal sættes turbo på udviklingen af kunstig intelligens i Danmark, kræver det politisk lederskab og en national strategi, der kan sætte rammerne for den teknologiske udvikling, så teknologien bidrager til at løse samfundsmæssige problemer.

Christian Hannibal

Christian Hannibal

Digitaliseringspolitisk chef

Relateret indhold