Analyser og branchetal

´Se DI Digitals analyser, rapporter m.m.

2019, oktober: Digitalisering forenkler og frigiver tid i danske virksomheder

Ny DI analyse viser, at langt flertallet af DI’s medlemmer har en klar vision for virksomhedens digitale omstilling. Virksomhederne med gennemførte digitale projekter påpeger gevinster for både bundlinje og organisering af deres forretning, imens manglende tid er den største barriere for yderligere digitalisering. Læs analysen her. 

2019, marts: Konkurrenceproblemer på det danske bredbåndsmarked

Ny DI Analyse bekræfter, at der er konkurrenceproblemer på det danske bredbåndsmarked. Problemerne centrerer sig om storbyerne, hvilket skyldes at et af de største højhastighedsnet til bredbånd ikke er reguleret i dag. Derfor foreslår DI, at man genovervejer en regulering af kabel-tv-nettet. Læs analysen her.

2019, februar: Branchetal - 2018 blev et år med vækst i omsætningen for IKT- og elektronikindustrien

Omsætningen på IKT- og elektronikindustriens område voksede i 2018 med 4,1% sammenlignet med 2017. Især udgivelse af computerspil og anden software oplevede en imponerende vækst i omsætningen på 15,2%. Eksporten får også et løft med en vækst på 6,2% de seneste 3 mdr. ift. foregående 3 mdr., imens det indenlandske salg de seneste 3 mdr. er faldet med 2,2% ift. de foregående 3 mdr. Beskæftigelsen vokser fortsat i 3. kvartal 2018. Se grafer og nøgletal her. 

2018, september: Branchetal - Sommervarmen øgede omsætningen i IKT- og elektronikindustrien (analyse)

Virksomhederne i IKT- og elektronikindustrien øgede deres omsætning med 4,2 pct. i månederne maj til juli sammenlignet med de tre foregående måneder. Fremgangen var især drevet af et godt salg til udlandet, der i perioden gik frem med hele 6,2 pct. Beskæftigelsen brager fortsat derudaf og er nu på sit højeste niveau nogensinde.
Læs analysen her:

2018, juni: Branchetal - Mindre tilbagegang for IKT- og elektronikindustrien (analyse)

Omsætningen i IKT- og elektronikindustrien faldt med 1,1 pct. i perioden februar til april set i forhold til de tre foregående måneder. Tilbagegangen er trukket af et fald i eksporten på 2,8 pct. samt af et mindre fald i det indenlandske salg på 0,1 pct. Beskæftigelsen brager derimod derudaf i IKT- og elektronikindustrien og er nu på sit højeste niveau nogensinde.
Læs analysen her:

2018, maj: Digitalisering der skaber værdi (casesamling)

DI har udarbejdet en række gode historier om virksomheder, som gennem digitale forandringer har gjort en forskel til noget bedre.
Læs casen her:

2018, februar: Branchetal - Fremgang for IKT- og elektronikindustrien i 2017 (analyse)

IKT- og elektronikindustrien havde i 2017 en fremgang i omsætningen på 2,4 pct. sammenlignet med 2016. Det kommer på trods af en tilbagegang på 3,2 pct. i 4. kvartal sammenlignet med 3. kvartal. Den positive udvikling i det seneste år afspejler en solid vækst i både ind- og udland.
Læs analysen her:

2017, november: Branchetal - Eksporten driver fremgangen for IKT- og elektronikvirksomhederne (analyse)

DI Digitals konjunkturbarometer viser, at omsætningen i IKT- og elektronikindustrien gik frem med 0,6 pct. i 3. kvartal sammenlignet med 2. kvartal. Fremgangen er drevet af eksporten, der i perioden havde en fremgang på 2,5 pct., mens det indenlandske salg gik tilbage med 0,6 pct. Væksten i omsætningen kommer efter en mindre tilbagegang siden marts 2017.
Læs analysen her:

2017, august: Branchetal - Faldende eksport blandt IKT- og elektronikvirksomhederne (analyse)

Omsætningen i IKT- og elektronikindustrien faldt en smule i perioden marts til maj 2017 sammenlignet med de tre foregående måneder. Denne udvikling er især trukket af en tilbagegang i eksporten for de tre største underbrancher, engroshandel med it-udstyr, fremstilling af andet elektronisk udstyr og It-konsulenter mv. Faldet markerer en opbremsning i en ellers stabil omsætningsfremgang i IKT og elektronikindustriende seneste år.
Læs analysen her:

2017, juni: Tal og tendenser DI Digitals brancher '17 (branchestatistik)

DI Digitals branchesanalyse giver et udførligt indblik i den økonomiske udvikling i Danmarks IKT- og elektronikbrancher de seneste seks år.
Læs analysen her:

2017, maj: Branchetal - Teknologivirksomheder i forskellige gear (analyse)

Årets første kvartal i IKT- og elektronikindustrien bød på et lille fald i omsætningen sammenlignet med det foregående kvartal. Tilbagegangen er primært trukket af underbrancherne engroshandel med it-udstyr og telekommunikation, som oplevede fald i både eksporten og det indenlandske salg. Dermed ser de seneste års omsætningsfremgang i IKT og elektronikindustrien ud til at være sat på pause for en stund.
Læs analysen her:

2017, februar: Branchetal - Eksporten boomer for danske teknologivirksomheder (analyse)

Eksporttelefonerne var rødglødende i 4. kvartal 2016 for de danske teknologivirksomheder. Hele 7,2 pct. steg eksporten for ikt- og elektronikindustrien i årets tre sidste måneder. Særligt travlt havde virksomhederne i delbranchen engroshandel med it-udstyr, som øgede salget til eksportmarkederne med hele 15,9 pct. i 4. kvartal 2016.
Læs analysen her:

2017, januar: DI Digitals årsberetning 2017 (årsberetning)

DI Digitals årsberetning 2017 er en opsummering af det forgangne år i DI Digital. Læs årsberetningen her:

2017, januar: Kunstig intelligens i Danmark (rapport)

DI og DI Digital har bidraget til en ny rapport fra Microsoft og LEAD Agency om potentiale og lovgivning vedrørende kunstig intelligens i Danmark.
Læs rapporten her:

2016, november: For få kvinder uddanner sig til it-specialister (analyse)

DI Digitals analyse af manglende kvindelige it-specialister. Find desuden konkrete forslag til policyindsatser.
Læs analysen her.