Analyser og branchetal

´Se DI Digitals analyser, rapporter m.m.

2019, februar: Branchetal - 2018 blev et år med vækst i omsætningen for IKT- og elektronikindustrien

Omsætningen på IKT- og elektronikindustriens område voksede i 2018 med 4,1% sammenlignet med 2017. Især udgivelse af computerspil og anden software oplevede en imponerende vækst i omsætningen på 15,2%. Eksporten får også et løft med en vækst på 6,2% de seneste 3 mdr. ift. foregående 3 mdr., imens det indenlandske salg de seneste 3 mdr. er faldet med 2,2% ift. de foregående 3 mdr. Beskæftigelsen vokser fortsat i 3. kvartal 2018. Se grafer og nøgletal her. 

2018, september: Branchetal - Sommervarmen øgede omsætningen i IKT- og elektronikindustrien (analyse)

Virksomhederne i IKT- og elektronikindustrien øgede deres omsætning med 4,2 pct. i månederne maj til juli sammenlignet med de tre foregående måneder. Fremgangen var især drevet af et godt salg til udlandet, der i perioden gik frem med hele 6,2 pct. Beskæftigelsen brager fortsat derudaf og er nu på sit højeste niveau nogensinde.
Læs analysen her:

2018, juni: Branchetal - Mindre tilbagegang for IKT- og elektronikindustrien (analyse)

Omsætningen i IKT- og elektronikindustrien faldt med 1,1 pct. i perioden februar til april set i forhold til de tre foregående måneder. Tilbagegangen er trukket af et fald i eksporten på 2,8 pct. samt af et mindre fald i det indenlandske salg på 0,1 pct. Beskæftigelsen brager derimod derudaf i IKT- og elektronikindustrien og er nu på sit højeste niveau nogensinde.
Læs analysen her:

2018, maj: Digitalisering der skaber værdi (casesamling)

DI har udarbejdet en række gode historier om virksomheder, som gennem digitale forandringer har gjort en forskel til noget bedre.
Læs casen her:

2018, februar: Branchetal - Fremgang for IKT- og elektronikindustrien i 2017 (analyse)

IKT- og elektronikindustrien havde i 2017 en fremgang i omsætningen på 2,4 pct. sammenlignet med 2016. Det kommer på trods af en tilbagegang på 3,2 pct. i 4. kvartal sammenlignet med 3. kvartal. Den positive udvikling i det seneste år afspejler en solid vækst i både ind- og udland.
Læs analysen her:

2017, november: Branchetal - Eksporten driver fremgangen for IKT- og elektronikvirksomhederne (analyse)

DI Digitals konjunkturbarometer viser, at omsætningen i IKT- og elektronikindustrien gik frem med 0,6 pct. i 3. kvartal sammenlignet med 2. kvartal. Fremgangen er drevet af eksporten, der i perioden havde en fremgang på 2,5 pct., mens det indenlandske salg gik tilbage med 0,6 pct. Væksten i omsætningen kommer efter en mindre tilbagegang siden marts 2017.
Læs analysen her:

2017, august: Branchetal - Faldende eksport blandt IKT- og elektronikvirksomhederne (analyse)

Omsætningen i IKT- og elektronikindustrien faldt en smule i perioden marts til maj 2017 sammenlignet med de tre foregående måneder. Denne udvikling er især trukket af en tilbagegang i eksporten for de tre største underbrancher, engroshandel med it-udstyr, fremstilling af andet elektronisk udstyr og It-konsulenter mv. Faldet markerer en opbremsning i en ellers stabil omsætningsfremgang i IKT og elektronikindustriende seneste år.
Læs analysen her:

2017, juni: Tal og tendenser DI Digitals brancher '17 (branchestatistik)

DI Digitals branchesanalyse giver et udførligt indblik i den økonomiske udvikling i Danmarks IKT- og elektronikbrancher de seneste seks år.
Læs analysen her:

2017, maj: Branchetal - Teknologivirksomheder i forskellige gear (analyse)

Årets første kvartal i IKT- og elektronikindustrien bød på et lille fald i omsætningen sammenlignet med det foregående kvartal. Tilbagegangen er primært trukket af underbrancherne engroshandel med it-udstyr og telekommunikation, som oplevede fald i både eksporten og det indenlandske salg. Dermed ser de seneste års omsætningsfremgang i IKT og elektronikindustrien ud til at være sat på pause for en stund.
Læs analysen her:

2017, februar: Branchetal - Eksporten boomer for danske teknologivirksomheder (analyse)

Eksporttelefonerne var rødglødende i 4. kvartal 2016 for de danske teknologivirksomheder. Hele 7,2 pct. steg eksporten for ikt- og elektronikindustrien i årets tre sidste måneder. Særligt travlt havde virksomhederne i delbranchen engroshandel med it-udstyr, som øgede salget til eksportmarkederne med hele 15,9 pct. i 4. kvartal 2016.
Læs analysen her:

2017, januar: DI Digitals årsberetning 2017 (årsberetning)

DI Digitals årsberetning 2017 er en opsummering af det forgangne år i DI Digital. Læs årsberetningen her:

2017, januar: Kunstig intelligens i Danmark (rapport)

DI og DI Digital har bidraget til en ny rapport fra Microsoft og LEAD Agency om potentiale og lovgivning vedrørende kunstig intelligens i Danmark.
Læs rapporten her:

2016, november: For få kvinder uddanner sig til it-specialister (analyse)

DI Digitals analyse af manglende kvindelige it-specialister. Find desuden konkrete forslag til policyindsatser.
Læs analysen her: