Konjunkturanalyser

DI Digital udgiver kvartalvise konjunkturbarometre, der undersøger branchens tilstand

Branchen i tal
Viden og analyser
 • November 2017

  Eksporten driver fremgangen for IKT- og elektronikvirksomhederne

  DI Digitals konjunkturbarometer viser, at omsætningen i IKT- og elektronikindustrien gik frem med 0,6 pct. i 3. kvartal sammenlignet med 2. kvartal. Fremgangen er drevet af eksporten, der i perioden havde en fremgang på 2,5 pct., mens det indenlandske salg gik tilbage med 0,6 pct. Væksten i omsætningen kommer efter en mindre tilbagegang siden marts 2017.

  Åbn analysen
 • August 2017

  Faldende eksport blandt IKT- og elektronikvirksomhederne

  Omsætningen i IKT- og elektronikindustrien faldt en smule i perioden marts til maj 2017 sammenlignet med de tre foregående måneder. Denne udvikling er især trukket af en tilbagegang i eksporten for de tre største underbrancher, engroshandel med it-udstyr, fremstilling af andet elektronisk udstyr og It-konsulenter mv. Faldet markerer en opbremsning i en ellers stabil omsætningsfremgang i IKT og elektronikindustriende seneste år.

  Åbn analysen
 • Maj 2017

  Teknologivirksomheder i forskellige gear

  Årets første kvartal i IKT- og elektronikindustrien bød på et lille fald i omsætningen sammenlignet med det foregående kvartal. Tilbagegangen er primært trukket af underbrancherne engroshandel med it-udstyr og telekommunikation, som oplevede fald i både eksporten og det indenlandske salg. Dermed ser de seneste års omsætningsfremgang i IKT og elektronikindustrien ud til at være sat på pause for en stund.

  Åbn analysen
 • Februar 2017

  Eksporten boomer for danske teknologivirksomheder

  Eksporttelefonerne var rødglødende i 4. kvartal 2016 for de danske teknologivirksomheder. Hele 7,2 pct. steg eksporten for ikt- og elektronikindustrien i årets tre sidste måneder. Særligt travlt havde virksomhederne i delbranchen engroshandel med it-udstyr, som øgede salget til eksportmarkederne med hele 15,9 pct. i 4. kvartal 2016.

  Åbn analysen