Konjunkturbarometer

DI Digital udgiver kvartalvise konjunkturbarometre, der undersøger branchens tilstand

Branchen i tal

 • September 2018

  Sommervarmen øgede omsætningen i IKT- og elektronikindustrien

  Virksomhederne i IKT- og elektronikindustrien øgede deres omsætning med 4,2 pct. i månederne maj til juli sammenlignet med de tre foregående måneder. Fremgangen var især drevet af et godt salg til udlandet, der i perioden gik frem med hele 6,2 pct. Beskæftigelsen brager fortsat derudaf og er nu på sit højeste niveau nogensinde.

  Åbn analysen
 • Juni 2018

  Mindre tilbagegang for IKT- og elektronikindustrien

  Omsætningen i IKT- og elektronikindustrien faldt med 1,1 pct. i perioden februar til april set i forhold til de tre foregående måneder. Tilbagegangen er trukket af et fald i eksporten på 2,8 pct. samt af et mindre fald i det indenlandske salg på 0,1 pct. Beskæftigelsen brager derimod derudaf i IKT- og elektronikindustrien og er nu på sit højeste niveau nogensinde.

  Åbn analysen
 • Februar 2018

  Fremgang for IKT- og elektronikindustrien i 2017

  IKT- og elektronikindustrien havde i 2017 en fremgang i omsætningen på 2,4 pct. sammenlignet med 2016. Det kommer på trods af en tilbagegang på 3,2 pct. i 4. kvartal sammenlignet med 3. kvartal. Den positive udvikling i det seneste år afspejler en solid vækst i både ind- og udland.

  Åbn analysen
 • November 2017

  Eksporten driver fremgangen for IKT- og elektronikvirksomhederne

  DI Digitals konjunkturbarometer viser, at omsætningen i IKT- og elektronikindustrien gik frem med 0,6 pct. i 3. kvartal sammenlignet med 2. kvartal. Fremgangen er drevet af eksporten, der i perioden havde en fremgang på 2,5 pct., mens det indenlandske salg gik tilbage med 0,6 pct. Væksten i omsætningen kommer efter en mindre tilbagegang siden marts 2017.

  Åbn analysen
 • August 2017

  Faldende eksport blandt IKT- og elektronikvirksomhederne

  Omsætningen i IKT- og elektronikindustrien faldt en smule i perioden marts til maj 2017 sammenlignet med de tre foregående måneder. Denne udvikling er især trukket af en tilbagegang i eksporten for de tre største underbrancher, engroshandel med it-udstyr, fremstilling af andet elektronisk udstyr og It-konsulenter mv. Faldet markerer en opbremsning i en ellers stabil omsætningsfremgang i IKT og elektronikindustriende seneste år.

  Åbn analysen
 • Maj 2017

  Teknologivirksomheder i forskellige gear

  Årets første kvartal i IKT- og elektronikindustrien bød på et lille fald i omsætningen sammenlignet med det foregående kvartal. Tilbagegangen er primært trukket af underbrancherne engroshandel med it-udstyr og telekommunikation, som oplevede fald i både eksporten og det indenlandske salg. Dermed ser de seneste års omsætningsfremgang i IKT og elektronikindustrien ud til at være sat på pause for en stund.

  Åbn analysen
 • Februar 2017

  Eksporten boomer for danske teknologivirksomheder

  Eksporttelefonerne var rødglødende i 4. kvartal 2016 for de danske teknologivirksomheder. Hele 7,2 pct. steg eksporten for ikt- og elektronikindustrien i årets tre sidste måneder. Særligt travlt havde virksomhederne i delbranchen engroshandel med it-udstyr, som øgede salget til eksportmarkederne med hele 15,9 pct. i 4. kvartal 2016.

  Åbn analysen