Webinar

Energieffektiv industri i Tyskland

Deltag i webinar om eksportmuligheder til Tyskland inden for energieffektiv industri. Tirsdag den 19. maj 2020 kl 13.00 – 14.30.

Den billigste og grønneste energi, er den, som du ikke bruger. Energibesparelser vokser i betydning, både på dansk, europæisk og globalt niveau. EU har som mål at opnå energieffektivisering på 32,5 pct. i 2030 ift. 1990. Tysklands mål er at reducere energiforbruget med 50 pct. i 2050 ift. 2008.

I Tysklands National Action Plan on Energy Efficiency (NAPE) følges målet op af en række indsatser – også i industrien. Tysk industri får i stigende grad øjnene op for – og investerer i - energieffektivisering. Der er etableret over 200 EE-netværk i industrien, hvor virksomheder søger ekspertise og deler erfaringer om energieffektivisering og grøn omstilling.

Danmark er blandt de mest energieffektive lande i Europa, og danske virksomheder markedsfører produkter, viden og samlede løsninger inden for EE, som er efterspurgt i Danmark og udlandet. En række danske firmaer har succes med at sælge EE-teknologi og -løsninger i Tyskland, også til industrien.

Nu sætter The Trade Council, generalkonsulatet i Hamborg, i samarbejde med DI Energi fokus på forretningspotentialet i EE til Tysklands industri. Dette webinar vil informere om EE i industrien i Tyskland og tyskernes appetit på nye EE-løsninger. Vi hører eksempler på de erfaringer, som danske virksomheder har gjort med salg af EE-løsninger til tysk industri. Endelig orienterer generalkonsulatet om de næste skridt i en indsats for at bringe danske leverandører tættere på markedet for EE-løsninger i tysk industri.

Program

13.00 Energiewende i Tyskland med dansk indhold  
Chefkonsulent Hans Peter Slente, DI Energi

13.10 EE i tysk industri – potentialer og erfaringer 
Forretningsleder Peter Schneider, Teknologisk Institut

13.30 Danske EE-teknologiske løsninger af relevans for tysk industri  
Specialkonsulent Preben Buhl, Energistyrelsen

13.45 EE in German industry – facts, figures, policies and initiatives 
Manager (Energy Efficiency) Robert Compton, Germany Trade and Invest.

14.00 Kampagne for danske EE-løsninger i Tyskland   
Industrispecialist Jan Larsen, Generalkonsulatet i Hamborg

14.15 Spørgsmål og svar – vær med på chatten

14.30 Opsummering og næste skridt – tak for i dag