Webinar

Webinar: Sektorkobling er nøglen til fremtidens bæredygtige energisystem

Kom med når Erhvervslivets Klimaalliance holder webinar om sektorkoblings rolle i den grønne omstilling fredag den 17. april fra 10.30-12.00.

Der hersker efterhånden ikke nogen tvivl om, at der er et kæmpe potentiale ved sektorkobling. Flere nyere analyser viser, at der er enorme effektiviseringsgevinster og CO2-besparelser at hente, hvis vi tænker kreativt og på tværs af sektorer. Derudover gavner sektorkobling også eksporten og den samlede økonomi.

Ved brug af grøn energi, digital teknologi, energieffektivisering, kendte udviklingsområder som elektrificering samt nyere konverteringsteknologier som Power-to-X, så kan vi muliggøre et cirkulært og effektivt energisystem og en aktiv involvering af forbrugere og ligeledes nye sektorer, som historisk ikke har været del af energisystemet – hvilket er til fordel for klimaet og Danmark.

For at høste de fulde potentialer at sektorkobling kræver det dog, at vi kommer i gang med den nødvendige omstilling, for sektorkobling kræver både nye partnerskaber, et nyt digitalt mindset samt det rigtige regulatoriske rum for innovation.

På webinaret vil du blive klogere på netop, hvor stort potentialet er for sektorkobling, hvilken rolle energiselskaberne spiller samt et eksempel på, hvordan det foregår, når virksomhederne arbejder aktivt med sektorkobling.

Hent slides fra programmet her

Program:

• Velkomst
• Sektorkobling i praksis og potentialet herved v. Interim Head of Group Public Affairs & Sustainability Julie Kjestrup, Danfoss
• Sektorkobling – nu og frem mod 2030 v. CEO Rasmus Bie-Olsen, DareDisrupt
• Energiselskaberne som facilitator for sektorkobling v. Direktør for Infrastruktur Charles Nielsen, TREFOR
• Afrunding og tak for i dag

Anne Rosted

Anne Rosted

Koordinator