online Arrangement

EU's betydning for erhvervslivets grønne omstilling

Danmark er et lille land, der trods sin størrelse har høje ambitioner for klimaet, og som led i Klimaloven har regeringens besluttet, at Danmark skal reducere udledning af klimagasser med 70 % sammenlignet med niveauet i 1990. Men klimakrisen er en global udfordring, og der er derfor brug for en global løsning. At gøre dette mål til virkelighed afhænger i høj grad af EU.

Et tæt samarbejde mellem EU’s institutioner og dets medlemslande er nødvendigt for at accelerere Danmarks klimarejse mod 2030. Derfor inviterer Erhvervslivets Klimaalliance til debat om, hvordan EU bidrager til at muliggøre Danmarks nationale klimamål, og hvilken EU-politik der styrker vores nationale indsats på klimaområdet. Hvad kan EU gøre for at motivere, styrke og fremme nationale klimapolitikker? Talere fra de europæiske institutioner, Folketinget og erhvervslivet præsenterer deres synspunkter på, hvordan samspillet mellem policy i EU og Danmark niveau kan bane vejen for den grønne omstilling.

Program

  • 14.00 Velkomst og introduktion til Erhvervslivets Klimaalliance

   Adm. direktør Lars Aagaard, Dansk Energi & politisk direktør Emil Fannikke Kiær, Dansk Industri

  • 14.10 Keynote

   Generaldirektør Ditte Juul-Jørgensen, DG Energy, Europa-Kommissionen

  • 14.25 EU's betydning for erhvervslivets grønne omstilling

   President, Developing Regions Lars Tveen, Danfoss og SVP Rasmus Errboe, Ørsted

  • 14.40 EU som motor for Danmarks grønne omstilling

   Morten Helveg Petersen, medlem af Europaparlamentet for Radikale Venstre, Linea Søgaard-Lidell, medlem af Europaparlamentet for Venstre, Pernille Weiss, medlem af Europaparlamentet for Det Konservative Folkeparti

  • 15.10 Afslutning

   Branchedirektør Troels Ranis, DI Energi

  • Moderator: Viceadm. direktør Anders Stouge, Dansk Energi