Arrangement

Tak for gode Grønne Gasdage 2023

De Grønne Gasdage 2023 var en storslået succes! Vi vil i Biogas Danmark og Green Gas Denmark gerne takke for den store opbakning og engagement, der gjorde, at de Grønne Gasdage 2023 blev en stor succes med flere end 300 deltagere, 46 oplæg og repræsentanter fra alle hjørner af branchen.

De to dage med fuldt fokus på grønne gasser blev afholdt på Hotel Legoland og bød på lærerige oplæg, diskussioner og gode netværksmuligheder.

Dagene var bygget op om tre forskellige emnespor, hvor eksperter i hvert område fortalte om de nyeste udviklinger i deres respektive felter. Emnerne belyste, hvilken rolle biogas, PTX, CCUS mm. spiller i fremtidens energiforsyning og den grønne omstilling, samt hvordan disse potentialer skal udmøntes i praksis, så vi faktisk får skabt den nødvendige forandring. I pauserne mellem oplæggene stod 14 virksomheder klar til at give konkrete indblik i, hvordan de bidrager til branchen med alt fra måleinstrumenter til sikkerhedsudstyr.

Lærerige oplæg og faglige diskussioner

Førstedagen blev sparket i gang med oplæg om den danske gasforsyningssikkerhed, Ruslands påvirkning på gasmarkederne samt Regeringens gasstrategi. Herefter deltes programmet op i de tre spor, hvor man blandt andet kunne lære om Power-to-X, omfangsrige anlægsprojekter samt sikkerhedsaspekterne i den grønne omstilling. Programmet sluttede med et oplæg af Michael Dalby fra E.ON om, hvordan vi sikrer støttefri biogas til fremtiden – 10 punkter på vejen til støttefri biogas, hvilket gav en række tankevækkende indsigter, som vi bør arbejde videre med for at sikre branchens levedygtighed. Dagen sluttede på festlig manér med konferencemiddag og gang i baren, hvor folk på tværs af virksomheder mødtes og kunne udvide og styrke netværket.

Det gode program fortsatte på andendagen, som startede med indblik i samtænkningen af infrastruktur for biogas, CO2 og brint og dernæst i, hvordan grønne energiprojekter bliver finansieret. Herefter stod den på oplæg om emner som CCUS, gas til transport, industrien og arbejdskraft, transport af CO2 samt internationale perspektiver i branchen.

En branche i rivende udvikling

Således bød konferencen på indsigtsfulde oplæg, faglige diskussioner samt muligheden for at møde andre samarbejdspartnere i branchen. Det står klart, at branchen er i rivende udvikling, og at løsningerne er klar. Nu skal der bare handling bag ordene - fra både industrien og politikerne. Kun hvis branchen får de bedst mulige vilkår, vil den kunne leve op til dens potentiale og være en nøgleaktør i sikringen af en stabil og grøn energiforsyning.

Dette stod klart på de Grønne Gasdage, og vi ser frem til det fortsatte arbejde med alle deltagere og interessenter indenfor området, så vi for alvor kan få sat skub i udviklingen og udbygningen.

Vi håber i Green Gas Denmark på at se jer til Grøn Gas Konferencen d. 17. januar og ligeledes til næste års Grønne Gasdage, hvor vi sammen med Biogas Danmark bygger videre på dette års succes.

Anne Rosted

Anne Rosted

Koordinator

Kristian Nielsen

Kristian Nielsen

Seniorchefkonsulent

Johan Hegaard Liborius

Johan Hegaard Liborius

Studentermedarbejder