DI Energis Innovationsnetværk – Relancering og EUDP programmet

Vi er på vej ind i en ny verdensorden. En verdensorden præget af geopolitisk ustabilitet, teknologiske revolutioner og globale klimaforandringer. I denne tid er det vigtigere end nogensinde før, at danske virksomheder er på forkant med den teknologiske udvikling og kan udvikle nye konkurrencedygtige løsninger, der både kan gavne Danmark og resten af verden.
Danmark skal satse på at blive verdensledende inden for nye interessante områder med potentiale for stor vækst og markedslederskab. Vi har ikke de økonomiske muskler til at konkurrere direkte med langt større lande, der hurtigt kan skalere kendte teknologier. Til gengæld har vi en fantastisk evne til at innovere og udvikle de unikke løsninger, der kan gøre en forskel globalt. Det er ofte i disse nicher, nye innovationer vil opstå – og hvor Danmark kan finde sine næste mange teknologiske styrkepositioner, hvor vi skaber high-end markedsledende virksomheder, som vil fremme den grønne omstilling, eksport, vækst og beskæftigelse – til gavn for Danmark.
På den lange bane er Danmark desværre ved at tabe det internationale videns kapløb. I mange af de lande, som vi sammenligner os med, øges ambitionerne for forskning og udvikling. De danske ambitioner har ligget stille siden 2016, og Danmark er ganske enkelt ved at falde bagud.
I Dansk Industri er vi naturligt meget optagede af danske virksomheders konkurrencekraft, og mulighederne for at innovere morgendagens teknologier. Vi repræsenterer den fulde værdikæde, i industrien, for såvel energisektoren. Derfor ønsker vi med Innovationsnetværket at skabe en platform, der kan samle aktørerne i branchen, myndighederne, og akademiet, i en samtale om hvordan vi skaber de meste vilkår for den fortsatte indsats om at gøre Danmark til en innovativ sværvægter.
Deltag i dette onlinemøde for at høre mere om det gratis medlemsnetværk, og bliv klogere på de tilgængelige værktøjer, der findes i branchen.
Program
-
-
10 min. Innovationssamarbejde mellem industri og akademia
v. Jacob Østergaard, Professor ved DTU Wind
-
25 min. Q&A