01.05.16 DI Energi Månedens medlem

Atlas Incinerators

I denne måned er Atlas Incinerators månedens medlem i DI Energi.

General Manager Chris Pommer  besvarer fem skarpe spørgsmål om, hvem Atlas Incinerators  er, hvad de har fokus på netop nu, og hvad deres vigtigste fordel er af at være medlem af DI Energi.

Månedens medlem

I DI Energi har vi medlemmerne i fokus. For at give et indblik i medlemmernes verden stiller vi hver måned skarpt på et af vores 400 medlemmer.

Igennem et interview svarer medlemmet på fem skarpe spørgsmål og fortæller om, hvad der optager dem netop nu.
 
Læs også interviews med de tidligere månedens medlemmer

1) Hvem er Atlas Incinerators? 

Atlas Incinerators A/S producerer forbrændingsovne primært til marine- og offshoremarkedet, men også til mindre kraftværker, til afbrænding af slamolie og fast affald.

Efter vi i mere end 40 år har produceret og leveret kvalitets forbrændingsanlæg, kan vi med stolthed sige, at Atlas Incinerators A/S for de fleste skibsredere og kraftværksoperatører er den foretrukne leverandør.

Vores ovne er blandt de mest pålidelige og driftsøkonomiske på markedet. Vi har et unikt trekammer-design, som forbedrer forbrændingen, en slambrænder uden roterende dele, hvilket minimerer vedligeholdelsesomkostningerne, og samtidigt vi kan brænde slamolie med et vandindhold op til 50%, for bare at nævne nogle af fordelene ved vores produkter. Vores hovedkontor ligger i Vordingborg, og vi producerer anlæg i både Danmark og Kina. Atlas Incinerators blev i efteråret 2014 opkøbt, og er nu en del af G&O Maritime Group.

2) Hvad optager Atlas Incinerators netop nu? 

Marinebranchen generelt er lidt i knæ blandt andet grundet lave oliepriser og en overkapacitet på verdensmarkedet, hvorfor der ikke bliver kontraheret så mange nye skibe, og dermed er konkurrencen skærpet. Det er svært at sige, hvor meget olieprisen konkret betyder for vores produktion. Den lave oliepris har betydet, at offshorebranchen er gået mere eller mindre i stå. Udfordringerne generelt i marinebranchen har medført et fald på i salg af nye anlæg det seneste år. Til gengæld stiger vores aftersales; primært reservedelssalget og i mindre grad service. 

Derudover er vi som nævnt blevet en del af en gruppe, som foruden Atlas består af Gertsen & Olufsen, Pres-Vac og Heco, som alle er leverandører til den maritime industri. Så integration af virksomhederne og ikke mindst udnyttelse af de synergier, der er ved sammenlægning, optager os naturligvis meget. De enkelte firmanavne bibeholdes, da de hver især udgør et stærkt brand, men vi er alle en del af G&O Maritime Group.

3) Hvad ser I som jeres største mulighed i de kommende år?

De nævnte synergier gør os stærkere og langt mere konkurrencedygtige i en stadig mere global og presset branche. Vi får reduceret vores kapacitetsomkostninger, og dermed kan vi bedre konkurrere med primært japanske og kinesiske leverandører. Vi har et kvalitetsprodukt med længere levetid og lavere vedligeholdelsesomkostninger, og det vil vi fastholde. Med lavere omkostninger kan vi matche vores konkurrenter prismæssigt og samtidigt levere et bedre produkt.

Atlas Incinerators har været på markedet siden 1974, og mere end 9000 anlæg er installeret Worldwide inden for marine og offshoreindustrien samt landapplikationer til kraftværker, hospitaler, lufthavne mm. Den position skal og vil vi fastholde og udbygge - ikke kun med nye anlæg, men også med levering af reservedele og service.

4) Hvad ser I som jeres største udfordring i de kommende år? 

Regler for udledning og regulativer fra eksempelvis den internationale maritime organisation (IMO) bliver skærpet, hvilket naturligvis stiller større krav til vores udstyr. Det er en udfordring for mindre virksomheder konstant at være opdateret. General Manager Chris Pommer

Men heldigvis har vi i det nye set-up fået en fælles overordnet QA afdeling, som sørger for vi er opdateret på alle parametre inden for regler og certificeringer.

5) Hvad ser I som den vigtigste fordel ved at være medlem af DI Energi? 

Som medlem af DI har vi sammen med en lang række andre virksomheder et fælles talerør, som kan varetage vores interesser. Ikke kun i forhold til den danske energibranche, men også i forhold til politikere, offentlige myndigheder og andre brancheorganisationer. Derudover er der mulighed for at udbygge sit netværk og sparre med ligestillede, og derigennem udvikle forretningen.

Fakta om Atlas Incinerators

Stiftet i: 1974 med hovedkontor på Masnedø, Vordingborg.

Nylig historik: Virksomheden blev opkøbt i efteråret 2014, og er nu en del af G&O Maritime Group, som består af leverandører til den maritime industri.

Producerer forbrændingsovne:Primært til marine og offshore markedet (ca. 85 % af produktionen), og til mindre kraftværker til afbrænding af slamolie og fast affald.

Antal ansatte: 29 ansatte fordelt i Danmark og Kina. 17 ansatte er placeret i Vordingborg og 12 ansatte i Ningbo, Kina.

Produktion: Virksomheden producerer årligt ca. 150 anlæg på sine produktionsfaciliter i Danmark og Kina. Derudover produceres 250-300 anlæg hos en licensbygger i Sydkorea. Siden 1974 er mere end 9000 anlæg fra Atlas Incinerators blevet installeret verden over.

Eksportandel: Ca. 95%

Læs mere om Atlas Incinerators på deres hjemmeside.

Anne Lund Wilhelmsen

Anne Lund Wilhelmsen

Konsulent

  • Direkte +45 3377 3514
  • Mobil +45 3016 6563
  • E-mail adla@di.dk

Relateret indhold