01.11.17 DI Energi Månedens medlem

C. C. Jensen

I denne måned er C. C. Jensen månedens medlem.

Adm. direktør Stig Due besvarer fem skarpe spørgsmål om, hvem C. C. Jensen er, hvad de har fokus på netop nu, hvordan de arbejder med innovation og hvad deres vigtigste fordel ved at være medlem af DI Energi er.

Foto: C. C. Jensen

Månedens medlem

I DI Energi har vi medlemmerne i fokus. For at give et indblik i medlemmernes verden stiller vi hver måned skarpt på et af vores 400 medlemmer.

Igennem et interview svarer medlemmet på fem skarpe spørgsmål og fortæller om, hvad der optager dem netop nu.
 
Læs også interviews med de tidligere månedens medlemmer

1) Hvem er C.C. Jensen?

C.C. Jensen er et snart 65 årigt familieejet firma. Vi er ca. 200 personer ansat i Svendborg og ca. 100 ansat i i alt 14 datterselskaber. Vi har datterselskaber i Kina, Indien, Chile, Emiraterne og USA samt i en række lande i Europa.

Firmaet producerer og sælger systemer til vedligeholdelse af olie i alle mekaniske systemer som gear, hydrauliksystemer, smøresystemer inden for primært 5 segmenter: Vindmøller, marineindustrien, mineindustrien, elværker og den generelle industri.

Fælles for alle vores produkter er, at der er tale om filtreringssystemer, alle med egen pumpe, der i kompleksitet kan være fra meget simple oliefiltre til større systemer. Der produceres også systemer efter kundespecifikationer.

2) Hvad optager C.C. Jensen lige nu?

Vi har en klar opfattelse af, at verden ændrer sig i hastigt tempo, og at vi som virksomhed er nødt til at følge med i den udvikling, der foregår omkring os. Der stilles større og større krav til os som virksomhed i forhold til at kunne levere f.eks. dokumentationspakker og produkter, der skal leve op til nye krav, der hele tiden stilles af de industrier, som er vores primære kunder.

Vi arbejder på at blive mere effektive i vores egen organisation og sikre, at vi følger med inden for den tekniske udvikling og prøver at sikre, at vi fastholder vores ønske om at forblive den foretrukne leverandør og at have de bedste medarbejdere inden for vores markedsområde.

3) Hvad ser I som jeres største mulighed i de kommende år?

Vi er meget optaget af de muligheder, der ligger i en yderligere digitalisering af vore produkter. De fleste af vore filtre tilbydes allerede i dag med forskellige sensorer. Vi tror, at ved systematisk at opsamle data fra filtrene i drift, vil vi ved hjælp af matematiske modeller kunne analysere og forhåbentlig præventivt kunne forudsige eventuelle risici for slid, nedbrud mv. Adm. direktør Stig Due, C. C. Jensen

4) Hvad ser I som jeres største udfordring i de kommende år?

Netop nu er vi meget optaget af at få markedsudviklet et program af sensorer, der kan måle kvaliteten af olien i de systemer, som vi sælger vores filtrerings systemer til.

Vi har udviklet en sensor pakke, og er nu i gang med at få det kommercialiseret til markedet. Vi forventer, at det vi være klar til at blive introduceret i løbet af 2018.

En anden udfordring vi ser, er vores kunders ønske om at få en stadig mere konkurrencedygtig pris på vores produkter. Vi arbejder med at få så meget merværdi i vores produkter, så vi ikke alene kommer til at drøfte pris.

Vi sælger naturligvis filtreringssystemer, men under konceptet ”Clean Oil – Bright Ideas” kommer vi måske fremadrettet til at sælge servicen ”ren olie” netop for at kunne differentiere os fra andre komponentleverandører.

5) Hvad ser I som den vigtigste fordel ved at være medlem af DI Energi?

Vi får et netværk af firmaer, der som C.C. Jensen A/S leverer udstyr og løsninger til energisektoren. Samspillet mellem virksomheder, der har samme kundegruppe er vigtig for at kunne udvikle sig, og for at kunne få den sparring, der skal til for at løse specielle opgaver i industrien.

Vi bruger sikkert ikke DI Energi netværket fuldt ud, men det er godt at vide, at vi har et netværk at kunne trække på når og hvis, der er et behov for det.

Fakta om C. C. Jensen

Hovedkontor: C.C. Jensen A/S
Løvholmen 13
5700 Svendborg

Omkring 300 ansatte.

Stig Due er adm. direktør.

Omsætning: 430 mio. kr. i 2016.

C.C. Jensen har et stort globalt salgsnetværk, der består af 14 datterselskaber spredt på deres centrale markeder.

Produkter og kundesegmenter: Oliefiltrerings løsninger til mange forskellige kundetyper inden for særligt følgende fem segmenter: Industri, Marine og offshore, minedrift, energi og vind.

Får ros for: Den korte tilbagebetalingstid af deres investering i C.C. Jensens produkter.


Læs mere om C.C. Jensen på deres hjemmeside.

Anne Lund Wilhelmsen

Anne Lund Wilhelmsen

Konsulent

  • Direkte +45 3377 3514
  • Mobil +45 3016 6563
  • E-mail adla@di.dk

Relateret indhold