01.10.16 DI Energi Månedens medlem

C. F. Nielsen

I denne måned er C. F. Nielsen månedens medlem.

Adm. direktør Mogens Slot Knudsen besvarer fem skarpe spørgsmål om, hvem C.F. Nielsen  er, hvad de har fokus på netop nu, og hvad deres vigtigste fordel er at være medlem af DI Energi.

Månedens medlem

I DI Energi har vi medlemmerne i fokus. For at give et indblik i medlemmernes verden stiller vi hver måned skarpt på et af vores 400 medlemmer.

Igennem et interview svarer medlemmet på fem skarpe spørgsmål og fortæller om, hvad der optager dem netop nu.
 
Læs også interviews med de tidligere månedens medlemmer

1) Hvem er C.F. Nielsen? 

C.F. Nielsen er verdens førende producent af mekaniske briketpressere. Vi er et lille firma, som arbejder i en meget smal og lille niche. Vi sælger vore produktionslinjer over hele verden, og briketterne anvendes enten som brændsel i fjernvarmeværker, kraftværker eller til private forbrugere til anvendelse i brændeovne og pejse. Råvarerne er spildprodukter fra træindustrien og landbrug. Inden for de sidste par år har vi udviklet nye produkter med højere kapaciteter, som henvender sig til nye kundegrupper.

De nye pressere er verdens største briketpressere, hvor den ene har et udløb og kan producere op til 3.500 kg i timen. Kunderne er biogasanlæg i Europa samt større kunder i Afrika og Asien. Den anden presse er en niarmet presse, som er patenteret. Den har en kapacitet på 5.000 kg i timen og henvender sig til kunder til torrefied wood og almindelig biomasse, som skal anvendes i kraftværker. Med den sidste maskine begynder vi at konkurrere med pillepressere.

2) Hvad optager C.F. Nielsen netop nu? 

De traditionelle markeder i Skandinavien, Europa og Østeuropa er stagneret.

Vi arbejder stærkt på at markedsføre vores produktprogram til nye markeder i Asien, Afrika og Nordamerika. Adm. direktør Mogens Slot Knudsen

Vi har andre konkurrenter i de nye markeder, og vi er nødt til at tilpasse vores produkter og ydelser til de nye markeder.

I Nordamerika er der ikke behov for de store ændringer, men i Asien og Afrika er der behov for at lave billigere og simplere løsninger. Især for de mindre maskiner med kapaciteter på 200 kg skal der ske ændringer. Vi arbejder sammen med CareDanmark om markedsføring af de mindre maskiner i Afrika, så de kan anvendes til produktion af briketter af landbrugsaffald til madlavning.

3) Hvad ser I som jeres største mulighed i de kommende år? 

Vores største mulighed er at opnå gevinsterne gennem salget af de produkter, vi har udviklet. Endvidere skal vi udvikle os til at være totalleverandør af projekter især på de nye markeder. Totalleverancerne kommer til at omfatte samarbejde med partnere, med C.F. Nielsen som hovedansvarlig, og samarbejdspartner for kunderne, også efter at produktionslinjerne er leveret.

På de nye markeder er der behov for at finde partnere til knusning og neddeling af råvarer samt tørreanlæg til tørring af råvarer før brikettering. Endelig er der et stort marked for at producere trækul, og vi forventer at indgå et samarbejde med et firma, der laver udstyr til dette.

4) Hvad ser I som jeres største udfordring i de kommende år? 

Vores største udfordring vil blive at tilpasse vores organisation og systemer til de nye produkter og markeder. I takt med øgning af aktiviteterne på de nye markeder er der behov for både interne teknikere, sælgere og styrkelse af administrationen. Vi har en sælger udstationeret i Vietnam i forbindelse med et Danida projekt, men forventer ikke at åbne flere kontorer. Derimod vil der komme flere distributører og agenter til.

5) Hvad ser I som den vigtigste fordel ved at være medlem af DI Energi?

Igennem DI Energi har vi mulighed for at påvirke udviklingen inden for energiområdet – især inden for biomasse. Endvidere kan vi drage fordel af DI Energis netværk til at samarbejde med andre virksomheder, der deler vores fokus på energiområdet.

Fakta om C. F. Nielsen

C.F. Nielsen blev etableret i 1889 og har 70 års erfaring med briketpressere.
Virksomheden producerer selv de fleste produkter i Danmark og eksporterer mere end 95 pct. af produktionen til verdens 5 kontinenter.
C.F. Nielsen har ca. 30 ansatte og omstætter for ca. 50 mio. kr.
Virksomheden holder til i det nordjyske og har med sine agenter – fordelt rundt om i verden samt en sælger placeret i Vietnam – et stærkt netværk i hele verden.


Læs mere om C.F. Nielsen på deres hjemmeside:

Anne Lund Wilhelmsen

Anne Lund Wilhelmsen

Konsulent

  • Direkte +45 3377 3514
  • Mobil +45 3016 6563
  • E-mail adla@di.dk

Relateret indhold