01.04.17 DI Energi Månedens medlem

COTES

I denne måned er COTES månedens medlem.

CEO Thomas Rønnow Olesen besvarer fem skarpe spørgsmål om, hvem COTES  er, hvad de har fokus på netop nu, og hvad deres vigtigste fordel er at være medlem af DI Energi.

Foto: COTES

Månedens medlem

I DI Energi har vi medlemmerne i fokus. For at give et indblik i medlemmernes verden stiller vi hver måned skarpt på et af vores 400 medlemmer.

Igennem et interview svarer medlemmet på fem skarpe spørgsmål og fortæller om, hvad der optager dem netop nu.
 
Læs også interviews med de tidligere månedens medlemmer

1) Hvem er COTES?

COTES er en dansk virksomhed, som de sidste 30 år har været er optaget af at minimere det energi- og ressourcespild som fugt skaber. Det kan være rust i vindmøller, kondens på udstyr i fødevarevirksomheder eller energispild i industrielle tørreprocesser.

Hos COTES gør vi os umage med at udnytte vores viden om fugt, til at udfordre teknologien inden for fugtstyring og affugtning til gavn for miljøet. Vi har skabt flere innovative løsninger, bl.a. løsningen CWO, der kan skabe et tørt og saltfrit miljø inde i havvindmøller, så de kan bygges billigere og holde længere. Samt løsningen Phoenixen som kan lave varme baseret på den energi der er bundet til fugt i luften. Med den sidstnævnte vandt vi ELFORSK-prisen 2016, og med den førstnævnte kom vi i finalen til DI’s produktpris i 2014, ligesom den netop er blevet installeret i USA’s første havvindmøllepark.

2) Hvad optager COTES netop nu?

Der er godt gang i udviklingen af fremtidens havvindmøller, og COTES er i den forbindelse med i adskillige projekter rundt om i verden. Her er vi optaget af at sikre, at møllerne får den billigste og bedste beskyttelse, så vi på længere sigt kan bidrage til at få reduceret cost of energy fra havvindmøller, til gavn for os alle.

Ligeledes bruger vi meget krudt på at få udbredt viden om fugt. Vi ser, at alt for få forstår de negative konsekvenser for meget fugt i luften giver. Endnu færre ser, hvor nemt det reelt er at få det under kontrol.

3) Hvad ser I som jeres største mulighed i de kommende år?

Den grønne omstilling er helt klart vores største mulighed de kommende år og vi er forventningsfulde i forhold til den øgede bevidsthed på miljørigtige produkter og produktion. Allerede nu ser vi en øget investeringslyst. Eksempelvis har vi lige nu rigtig travlt med at lave anlæg til optimering af spraytørringsprocesser.

4) Hvad ser I som jeres største udfordring i de kommende år?

Vi forventer at den største udfordring i de kommende år bliver, at tiltrække arbejdskraft, særligt dygtige ingeniører og teknikere. CEO Thomas Rønnow Olsen, COTES

Heldigvis kan vi se en stigende interesse i virksomheder der gør en forskel for samfundet, har et klart defineret formål og, hvor den enkelte medarbejder har direkte indflydelse på den grønne omstilling. Og det har medarbejdere i COTES, hvilket har været en klar fordel for os i vores rekruttering af arbejdskraft.

5) Hvad ser I som den vigtigste fordel ved at være medlem af DI Energi?

Vi har haft stor gavn af vores medlemskab hos DI Energi. DI Energi har været eminente til at skabe kontakter for COTES, bl.a. ved forskellige workshops, invitationer til at tale ved konferencer og networking samt gruppens evne til at fortælle hvem vi skal snakke med.

Fakta om COTES

COTES er eksperter i fugtstyring.

Grundlagt i 1986.

Udvikler, producerer og sælger blandt andet affugere og afsaltere til havvindmøller og industrielle tørreprocesser.

Vandt ELFORSK-prisen i 2016 for Phoenixen, som kan lave varme baseret på den energi der er bundet til fugt i luften.

Løsningen CWO skaber et tørt og saltfrit miljø inde i havvindmøller og den løsning kom i finalen til DI's produktpris 2014.

COTES har 70 medarbejdere fordelt på tre lokationer i Danmark (Slagelse, Skælskør og Viby) samt i Polen(Szczecin).

Sælger primært produkter i Europa.


Læs mere om COTES på deres hjemmeside.

Anne Lund Wilhelmsen

Anne Lund Wilhelmsen

Konsulent

  • Direkte +45 3377 3514
  • Mobil +45 3016 6563
  • E-mail adla@di.dk

Relateret indhold