01.11.16 DI Energi Månedens medlem

HWAM

I denne måned er HWAM månedens medlem.

Adm. direktør Stefan Hvam  Pedersen besvarer fem skarpe spørgsmål om, hvem HWAM er, hvad de har fokus på netop nu, og hvad deres vigtigste fordel er at være medlem af DI Energi.

Foto: HWAM

Månedens medlem

I DI Energi har vi medlemmerne i fokus. For at give et indblik i medlemmernes verden stiller vi hver måned skarpt på et af vores 400 medlemmer.

Igennem et interview svarer medlemmet på fem skarpe spørgsmål og fortæller om, hvad der optager dem netop nu.
 
Læs også interviews med de tidligere månedens medlemmer

1) Hvem er HWAM? 

HWAM er en dansk produktionsvirksomhed, som producere brændeovne på vores fabrik i Hørning, syd for Aarhus. Udover produktion, så tegner vi produkterne og vi sælger produkter til ca. 20 lande.

Vi arbejder med danske designere, såsom Tobias Jacobsen (barnebarn af Arne Jacobsen) og Henrik Sørig. Vi har en stor forkærlighed for god forbrænding og er vel lidt nørdet omkring dette emne. Det har resulteret i, at vi har udviklet Autopilot IHS generation 2, som er brændeovnsbranchens mest moderne forbrændingssystem der giver brugeren mulighed for at indstille en ønsket rumtemperatur på appen, som derefter giver brugeren besked når det er tid til at lægge mere brænde på. Med vores nye forbrændingssystem kommer brændeovnen på wifi, hvilket bl.a. betyder at man kan opdatere sin brændeovn løbende, så man altid har den nyeste teknologi. Forbrændingssystemet er årsagen til at vi vandt DI Prisen 2016.

Den nye teknik giver brugeren en fantastisk komfort, fordi rummet hverken bliver for koldt eller for varmt. Heller ikke, hvis man lige har sin opmærksomhed i en god bog eller på en spændende fodboldkamp. Samtidig kan man glæde sig over at fyre på den mest miljøvenlige måde. Metoden gør, at man sparer op til 50 procent af sit brænde, fordi det udnyttes bedre. Det giver renere luft i både hus og kvarter. Adm. direktør Stefan Hwam Pedersen, WHAM

2) Hvad optager HWAM netop nu? 

Lancering af vores Autopilot IHS 2 forbrændingssystemt. Det skal udbredes til alle lande og salgskanaler. Ellers er vi optaget af trimning af vores supply chain igennem LEAN værktøjskassen, da vi har et uudnyttet potentiale netop her, så vi kan blive mere konkurrencedygtige.

Slutteligt er vi optaget af udvikle vores distribution med flere lande, som kan være med til at skabe vækst om nogle år.

3) Hvad ser I som jeres største mulighed i de kommende år?

Vores nye forbrændingssystem skal være med til at udvikle vores virksomhed igennem mere afsætning på eksisterende og nye markeder. Vi kan også mærke at det politiske miljø begynder at anerkende teknologien, efter branchen har været under hård beskydning i flere år. Brændeovne er generel en billig bio-energiform og meget let at installere lokalt – det tror vi på er en fordel i fremtiden.

Vi skal igennem trimning af vores supplychain sikre vores konkurrencemæssige fordel og igennem kløgtig drift af denne formå at arbejde med meget små lagre og kun producere til ordre. Mange spiller i vores branche har flytte deres produktion til østen, men vi arbejder på optimering af vores eksisterende produktion.

Nye markeder og videreudvikling af eksisterende markeder. Vi er netop startet op i Rusland og Litauen samtidig med at vi sammen med vores partner i UK, er ved at udvikle et nyt distributionssystemet. Vi har et langt større potentiale i Norge og Sverige, som skal angribes med nyetablerede salgspartnere.

4) Hvad ser I som jeres største udfordring i de kommende år? 

Omverdens opfattelse af vores branche, som på nogen måder er gammeldags. Med vores nye teknologi giver vi et bud på, hvordan vi kan være med til at modernisere branchen.

Brændeovne bliver ofte ikke taget med i bygningers energiberegningen, fordi produkterne måske ikke er så moderne – men vi syntes nærmere at eksempelvis fjernvarme og brændeovn fint kan gå hånd i hånd, specielt med vores nye teknologi, hvor miljøet og komforten er i højsødet. Brændeovne er også bioenergi.

5) Hvad ser I som den vigtigste fordel ved at være medlem af DI Energi?

At vi har en kompetent dialogpartner og talerør ud i samfundet.

Fakta om HWAM

HWAM er én af Danmarks største producenter af arkitekttegnede brændeovne.

Virksomheden blev gundlagt af Vagn Hvam Pedersen i 1973. I dag leder sønnerne Stefan og Torsten den 100 % familieejede virksomhed.

Produktion ligger i Hørning, syd for Aarhus med 75 ansatte. HWAM sælger 28 forskellige brændeovne, tre pejseindsatser samt flere forskellige typer af tilbehør såsom verdensnyheden Autopilot IHS 2, der netop er lanceret og vandt DI Prisen 2016.

HWAM sælger produkter til 20 lande og har en eksportandel på 90%. De primære markeder er Europa særligt Tyskland.

 

Læs mere om HVAM på deres hjemmeside.

Anne Lund Wilhelmsen

Konsulent

  • Direkte +45 3377 3514
  • Mobil +45 3016 6563
  • E-mail adla@di.dk

Relateret