Foto: Skyfish
15.10.18 DI Energi Nyheder

Bioenergi er en overset gigant

Bioenergi udgør 50 pct. af verdens totale vedvarende energiforbrug. Det til trods så får bioenergi mindre opmærksomhed end den fortjener ifølge IEA’s seneste markedsanalyse.

Den globale andel af vedvarende energikilder vil stige frem mod 2023 viser den nyeste analyse fra International Energy Agency (IEA). Analysen sætter fokus på vedvarende energi, som vil udgøre 40 pct. af væksten i verdens energiforbrug fra 2018 til 2023.

Bioenergi vokser mest

Allerede i dag står bioenergi for halvdelen af det globale energiforbrug og fylder dermed samme andel som vind, sol, vand og andre vedvarende energikilder tilsammen.

Bioenergi vil være den vedvarende energitype som vokser mest i perioden. IEA ser et enormt uudnyttet potentiale for bæredygtig bioenergi som kilde til grønnere industri- og transportsektorer.

Også elproduktion fra sol- og vind forventes i fortsat vækst. Langsommere vil det gå med at få vedvarende energi ind i transport- og varmesektoren.  

Kina overtager EU’s førsteplads i forhold til vedvarende energi

Kinas fokus på at reducere CO2-udledningen og luftforureningen vil gør dem til global leder i vækst i vedvarende energi. Kina overtager dermed EU’s førsteplads i 2023 som den største forbruger af vedvarende energi.

Elektricitet vil i stigende grad komme fra solen

Elproduktion fra solenergi forudsiges at vokse mest i perioden med næsten 600 GW. I 2023 vil Kina være verdensleder og stå for ca. 40 pct. af den globale kapacitet for solenergi efterfulgt af USA og Indien.

IEA forventer at vindenergi vil få den næststørste vækst med 60 pct. stigning i vindenergien til elproduktion. Offshore vindkapacitet forventes tredoblet med vækst i både Europa, Asien og Nordamerika. Til trods for at teknologier inden for vedvarende energi er blevet endnu mere konkurrencedygtige er de rette politikker og markedsdesign vigtige for væksten i vedvarende energi pointerer IEA i deres analyse.

Læs mere

Læs pressemeddelelsen fra IEA her.

Anne Lund Wilhelmsen

Anne Lund Wilhelmsen

Konsulent

  • Direkte +45 3377 3514
  • Mobil +45 3016 6563
  • E-mail adla@di.dk

Relateret indhold