17.04.18 DI Energi Nyheder

Smarte målere til kamp mod ressourcespild

Digitale målere kan spare forbrugerne tusinder af kroner årligt og reducere lækager i ledningsnettet. Få et indblik i digitaliseringens muligheder for energiindustrien til DI Energis årsdag den 26. april 2018.

Mere data – mindre vand- og varmespild

Ved at installere fjernaflæste vand- og varmemålere hos kunderne, har Assens Fjernvarme og Assens Forsyning mulighed for at opdage unaturligt højt vand- og varmeforbrug. Det betyder, at de hurtigere kan sætte ind og stoppe et eventuelt læk. Derudover giver de nye mængder data mulighed for bedre at overvåge og optimere driften, hvilket er med til at sikre den mest ressourceeffektive forbrug af vand og varme.

Fremtiden kalder

Digitalisering og fjernaflæsning af forbrugsdata skaber mange muligheder, også for forbrugerne. Det kan være gennem en app, hvor forbrugeren selv kan følge sit forbrug og opdage eventuelle lækager. Digitaliseringen giver forbrugerne mulighed for at spille en meget mere aktiv rolle i deres vand- og varmeforbrug.

Det er ikke kun i Assens, de oplever store optimeringsmuligheder ved digitalisering af forsyningen. En undersøgelse foretaget af Ennova (”Fordelen ved fjernaflæsning”) viser, at der på landsplan er et stort potentiale for at skabe værdi ud af forbrugsdata. Op mod 4000 kr. årligt kan forbrugerne spare på deres vand- og varmeregninger, viser undersøgelsen.

Hør mere om digitaliseringens rolle i fremtidens energiindustri i debatten på DI Energis årsdag den 26. april 2018, når Kamstrups adm. direktør Kim Lehmann er i debat med adm. direktør Thomas Egebo, Energinet, President Lars Tveen, Danfoss A/S, Senior Vice President Brian Seeberg, COWI A/S og Vice President Lars Christian Christensen, Vestas Wind Systems A/S.

Anne Lund Wilhelmsen
Skrevet af:

Anne Lund Wilhelmsen

Anne Lund Wilhelmsen

Anne Lund Wilhelmsen

Konsulent

  • Direkte +45 3377 3514
  • Mobil +45 3016 6563
  • E-mail adla@di.dk

Relateret indhold