30.04.18 DI Energi Nyheder

Se eller gense oplæg fra årsdagen 2018

DI Energis årsdag løb af stablen torsdag den 26. april 2018. Med oplæg og præsentationer fra både internationale gæster, stærke spillere i den danske energisektor og erhvervsministeren var det en dag, der gav stof til eftertanke.

Den 26. april 2018 holdt DI Energi generalforsamling, hvor den nye bestyrelse blev valgt. Den nyvalgte bestyrelse med repræsentanter fra hele den danske energiindustri kan ses her.

Klokken 13 bød formanden for DI Energi, adm. direktør Claus Madsen, ABB A/S velkommen til årsdagen. Her var der både en opsang til ledere i verden om at tage klimaudfordringerne alvorligt og eksempler på implementeringen af digitale løsninger i den danske energiindustri. Desuden blev der lagt vægt på betydningen af en ambitiøs og fornuftig energipolitik.

Verden har brug for ledere, der tager klimaudfordringen alvorligt og arbejder for at nedbringe CO2-udledninger. Det gør energiindustrien også i Danmark. Og energi er der særligt fokus på i år, hvor folketingets partier skal forhandle en ny energiaftale. Tak til regeringen for udspillet til en ny energiaftale. På branchens vegne håber jeg, at Folketinget hurtigst kan blive enige om et ambitiøst bredt funderet energiforlig.” sagde Claus Madsen blandt andet.

Herefter var der oplæg fra bl.a. cheføkonom hos det Internationale Energi Agentur, IEA, Laszlo Varro, der mindede om, at der stadig er lang vej igen, før vi er i mål med den grønne omstilling. Læs mere om Laszlo Varros oplæg her.

Verden har brug for ledere, der tager klimaudfordringen alvorligt og arbejder for at nedbringe CO2-udledninger Formand for DI Energi, adm. direktør Claus Madsen, ABB A/S

Digitalisering

Det overordnede tema for dagen var digitalisering, hvorfor der også var repræsentanter fra flere virksomheder, der kom med deres bud på de muligheder, digitaliseringen bringer med sig inden for energisektoren, heriblandt Group Vice President and Head of Digital Transformation Fredrik Östbye, Grundfos A/S. Der blev især lagt vægt på smarte løsninger, hvor bl.a. censorer kommer til at spille en stor rolle i at forudsige varmebehov i såkaldte ”Smart buildings”.

Yderligere var der en paneldebat om emnet med bl.a. den ene næstformand i DI Energi, President Lars Tveen, Danfoss Heating, der mindede om, at man skal fortsætte med at investere i nye grønne løsninger, hvis Danmark ikke skal overhales indenom. Særligt blev øget fokus fra politikernes side på at bruge energien mere effektivt efterlyst fra panelets side.

Nyt energiudspil

DI Energi havde i år timet årsdagen særligt godt, da regeringen valgte at præsentere sit udspil til en ny energiaftale samme formiddag. Til at præsentere det nye udspil for branchen var erhvervsminister Brian Mikkelsen forbi årsdagen. Regeringen kalder udspillet det mest ambitiøse energiudspil nogensinde, og det var derfor også en glad konservativ minister, der kunne fortælle om mange af udspillets særlige prioriteter. Heriblandt var der både lempelser af el- og elvarmeafgifter og 4,2 mia. kr. afsat til mere vedvarende energi.

Som et af de sidste punkter på dagsordenen var direktør Peter Mogensen, Kraka, og partner Michael Kristiansen, Kristiansen+Partners, der sammen med DI Energis branchedirektør Troels Ranis gav deres bud på dele af den kommende energiaftale med regeringens udspil in mente i det særlige indslag ”Torsdagsanalysen”. Der var tydeligt fokus på, at energi og den grønne omstilling er blevet Big Business, og derfor blev det omtalt som en undladelsessynd, hvis ikke politikerne kaster sig over at fremme energiindustriens eksport.

Vil du vide mere?

Se eller gense oplæg fra årsdagen her.

Anne Lund Wilhelmsen
Skrevet af:

Anne Lund Wilhelmsen

Anne Lund Wilhelmsen

Anne Lund Wilhelmsen

Konsulent

  • Direkte +45 3377 3514
  • Mobil +45 3016 6563
  • E-mail adla@di.dk

Relateret indhold