22.06.18 DI Energi Nyheder

Stor diskussionslyst om energi- og byggepolitik

Hvad er de vigtigste forhold i fremtidens danske energi- og byggepolitik for din virksomhed? Det spørgsmål blev entusiastisk diskuteret af deltagerne til DI Byg og DI Energis tværfaglige netværksmøde.

Torsdag den 21. juni 2018 satte DI Energi i samarbejde med DI Byg fokus på fremtidens danske energi- og byggepolitik til netværksmøde i Industriens Hus.

Politiker blev grebet af energiens verden allerede som otteårig

Helle Bonnesen, politiker fra Det Konservative Folkeparti, blev allerede som otteårig grebet af energiens forunderlige verden, da hende og hendes far eksperimenterede med at lave biogas derhjemme. I dag ejer hende og hendes mand en plastfabrik, som er en af de til tider udskældte energiforbrugere, derudover er hun medlem af Københavns borgerrepræsentation. Helle fremlagde regeringens energipolitiske udspil og gav indblik i de konservatives energi- og klimapolitiske visioner.

De 21 deltagere fik også indsigt i forventninger til energi- og byggepolitikken frem mod 2030. Derudover gav chefkonsulent Jens Dandanell Petersen og branchedirektør Elly Kjems Hove et indblik i de igangværende forhandlinger af den kommende danske energiaftale for perioden efter 2020 og DI’s syn på, hvad der er vigtigt i fremtidens energi- og byggepolitik.

Teknologi skal gøres sexet

Teknologien er der, så det handler om at ændre adfærd og gøre teknik sexet, sådan lød det blandt andet på netværksmødet.

Snakken gik lystigt, da deltagerne delte deres syn på, hvad der er de vigtigste forhold for dem i dansk energi- og byggepolitik. På tværs af energiforbrugere, distributører af energiteknologiske produkter og rådgivere var der fuld enighed om, at langsigtede rammevilkår er alfa omega for dem og deres forretninger. Både vigtigheden af adfærd og større åbenhed om data og den vanskelige men vigtige transportsektor blev også fremhævet som vigtige i bygge-, energi- og klimapolitikken.

Kloge hænder og hoveder er en forudsætning - også for den grønne omstilling

Mødet sluttede af med at highlighte en af de helt store udfordringer for danske virksomheder lige nu – manglen på kvalificeret arbejdskraft.

Chefkonsulent Birgitte Winge fortalte, hvordan virksomhederne er helt afgørende for at uddanne fremtidens faglærte arbejdskraft, og hvordan de på praktikpladsen.dk kan finde deres fremtidige elever og synliggøre virksomhedernes elevopslag for eleverne.

Anne Lund Wilhelmsen
Skrevet af:

Anne Lund Wilhelmsen

Anne Lund Wilhelmsen

Konsulent

  • Direkte +45 3377 3514
  • Mobil +45 3016 6563
  • E-mail adla@di.dk

Relateret