08.08.18 DI Energi Nyheder

Internationalt gennembrud i udsigt for grøn, dansk iværksætter

Dall Energys aftale med fransk energiselskab sikrer støtte fra EU til et biomasseprojekt i Frankrig. Det kan blive startskuddet til et internationalt gennembrud for Dall Energy.

Dall Energys prisbelønnede multibrændselsovn skal levere miljøvenlig fjernvarme til byen Rouen i Frankrig, og anlægget skal drives i samarbejde med det franske energiselskab Dalkia.

Dall Energy har fået 18 mio. kr. fra Horizon 2020 til projektet, som er i opstartsfasen nu og forventes at stå færdig i sommeren 2020.

Adm. direktør og grundlægger Jens Dall Bentzen ser store perspektiver i projektet! Dalkia er et af Europas førende energiselskaber, og de ejer og driver energianlæg.

- Aftalen med Dalkia er et kæmpe internationalt gennembrud og en kæmpe blåstempling af vores teknologi. Med aftalen forventer vi i fremtiden at skulle levere mellem 5 og 10 anlæg årligt alene til Dalkias kunder. Det betyder også, at vi nu er i gang med at geare organisationen til kraftig vækst de kommende år, udtaler han i pressemeddelelsen. 

Det franske marked er et godt udgangspunkt for videre ekspansion for Dall Energy, da der ligesom i Danmark er fokus på overgangen til miljøvenlig brændsel bl.a. via cirkulær økonomi, hvor fjernvarme baseres på lokale spildstrømme.

Jens Dall forventer i løbet af de kommende år at generere en omsætning på mere end 100 mio. kr. og udvide medarbejderstaben fra seks til ca. 25 ansatte.

Støtten kommer fra EU’s forsknings- og innovationsprogram Horizon 2020, der skal fremme Europas konkurrenceevne. Kun 5-11 pct. af ansøgerne lykkes med at få støtte, og i år kom Dall Energy igennem nåleøjet efter mange forsøg.

Jens Dall Bentzen og Dall Energy er et godt eksempel på grønt iværksætteri, men vi har brug for en langsigtet strategi for forskning og udvikling for, at Dall Energy ikke bliver et enkeltstående tilfælde Troels Ranis, branchedirektør i DI Energi

Endvidere siger Troels Ranis, at vi har brug for en national strategi på forskning og innovation, og vi skal støtte grønt iværksætteri. Vi har brug for at udvikle vores styrkeposition, og jeg tror desværre, vi har tabt pusten lidt. Andre lande satser her, mens vi mangler en klar national strategi.

Troels Ranis påpeger også, at dansk energiteknologi er blandt toppen på verdensplan, og at Danmark sagtens kan konkurrere med de store lande som USA og Kina, men det kræver massive investeringer, da den grønne omstilling er på dagsordenen i mange lande. Mere specifikt efterlyser han investeringer i både energieffektiviseringer, elektrificering af energisystemet og i udbygningen af vedvarende energi.

Anne Lund Wilhelmsen

Anne Lund Wilhelmsen

Konsulent

  • Direkte +45 3377 3514
  • Mobil +45 3016 6563
  • E-mail adla@di.dk

Relateret indhold