04.09.18 DI Energi Nyheder

Lærlinge til energibranchen

Ny oplysningskampagne fra DI giver energibranchen overblik over de typer af lærlinge og elever, der er særligt relevante for branchens virksomheder.

Der findes mere end 100 forskellige erhvervsuddannelser. De udvikler sig løbende, og nye kommer til. Det kan derfor være svært for danske virksomheder at have overblik over, hvilke uddannelser der kan tilføre netop deres virksomhed værdi.

DI har udarbejdet et overblik over de erhvervsuddannelser, der er særligt relevante for energibranchen. Overblikket fylder et stykke A3 papir og kan downloades for energibranchen og ti andre brancher her: Lærlinge til brancher.

- Jeg kan ikke engang selv remse alle uddannelserne op, så det er ikke så mærkeligt, hvis virksomhederne også kan fare vild i udbuddet. Derfor har vi lavet et enkelt værktøj, som kan give inspiration til virksomhedernes lærlingearbejde, siger Lone Folmer Berthelsen, erhvervsuddannelseschef i DI. 

Lærlinge under tallerkenen

Oversigten er i et format, så den samtidig kan fungere som ”dækkeserviet”. Det er gjort for overskuelighedens skyld, men også fordi overblikket skal bruges som oplysningsmateriale i forbindelse med arrangementer i DI og videre ud i de enkelte virksomheder.

- Vi håber selvfølgelig også, at medlemmerne vil bruge oversigten aktivt ude på virksomhederne, så vi får skabt mere opmærksomhed om de mange gode muligheder for at være med til at uddanne morgendagens faglærte, siger Lone Folmer Berthelsen.

Lærlinge er et fælles ansvar

Med trepartsaftalen fra 2016 blev arbejdsmarkedets parter og regeringen enige om, at der frem mod 2025 skal indgås 8-10.000 ekstra praktikpladsaftaler sammenlignet med 2016, hvor der blev indgået 34.000 praktikpladsaftaler. Allerede i år skal der indgås 2.100 flere praktikpladsaftaler end i 2016. Af dem skal DI’s medlemmer oprette mindst 500 og gerne flere.

- Virksomhedernes ansættelse af lærlinge og elever er en afgørende del af svaret på, at de selvsamme virksomheder har de faglærte medarbejdere, som de skal bruge. Den nye oversigt, og DI’s oplysningsaktiviteter kan forhåbentlig hjælpe til med, at vi når i mål, siger erhvervsuddannelseschefen.

Hans Peter Slente

Hans Peter Slente

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3722
  • Mobil +45 2949 4594
  • E-mail hps@di.dk

Relateret indhold