Medlemmer af DI Energi mødte Lord Henley i Industriens Hus.

25.06.19 DI Energi Nyheder

Storbritanniens energiminister i DI

Storbritanniens grønne omstilling fortsætter ufortrødent – trods både BREXIT og konservativt lederskifte. Det forsikrede landets junior-energiminister Lord Henley om forleden, hvor han besøgte DI Energi til en arbejdsfrokost.

Lord Henley, som er Parliamentary Under-Secretary of State, Department of Business, Energy and Industrial Strategy, var Storbritanniens repræsentant ved North Seas Energy Days. Efter en dag i Esbjerg med fokus på at styrke Nordsø-samarbejdet om den accelererede udbygning med hav-vindmøller, havde ministeren valgt at forlænge sit besøg for at hente yderligere inspiration i danske erfaringer med affaldsforbrænding, fjernvarme og vindkraft.

Det gjorde han ved besøg på Amager Ressourcecenter, Frederiksberg Forsyning og i dialog med virksomheder hos DI Energi, hvor blandt andet Ørsted, Rambøll og ABB fortalte om deres erfaringer og stærke engagement i Storbritannien.

Ministeren fik også lejlighed til at drøfte det gode dansk-britiske samarbejde under ”eksportprogrammet”, hvor Energistyrelsen og ambassaden sammen med danske virksomheder overfører dansk viden inden for fjernvarme, energieffektivitet og energiplanlægning til partnere i Storbritannien.

Branchedirektør Troels Ranis, DI Energi, benyttede besøget til at understrege Storbritanniens store betydning for den danske energibranche – som vigtigste investeringsmål og blandt de største eksportmarkeder. Han understregede samtidig den danske energibranchens interesse i at styrke samarbejdet på vigtige felter som fjernvarme og bioenergi - og ikke mindst et stærkt vind-samarbejde i Nordsøen understøttet af etableringen af den planlagte transmissions-forbindelse Viking Link.
 

Læs mere

Se mere om det dansk-britiske energisamarbejde i analysen British Energy Transition with Danish Involvement her.

Hans Peter Slente

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3722
  • Mobil +45 2949 4594
  • E-mail hps@di.dk

Relateret