21.08.19 DI Energi Nyheder

Offshore vind rykker i USA - Rykker du med?

Nu rykker vindkraft i USA offshore, og danske aktører er med helt i front til at drive udviklingen frem.

USA forudses at investere betydeligt i offshore vind i de kommende år og melder sig dermed blandt de store markeder for offshore vind. Det er gået op for de danske udviklere og leverandører, som er meget opmærksomme på USA. Samtidig er de amerikanske aktører klar over, at danske aktører er de mest erfarne på feltet.

USA har blik for Danmark

Derfor besøgte en kreds af politiske beslutningstagere fra USA’s nordøstlige kyststater for nylig Danmark for at høste af de danske erfaringer – både med offentlig planlægning og praktisk udførelse af offshore vind. Kredsen var blandt andet samlet til en stor konference i København med vindbranchen og besøgte vindparker ved Esbjerg og andre projekter i Danmark.

Delstatsregeringerne er meget opmærksomme på de lokale arbejdspladser og aktivitet, som offshore vind giver, og der er en betydelig konkurrence om at tiltrække de danske aktører i branchen til at engagere og etablere sig lokalt.

Danmark har blik for USA
Den danske Energistyrelse har et partnerskabsprogram med USA, som fokuserer målrettet på at overføre danske erfaringer med udvikling af offshore-vind. Dermed er danske erfaringer med regulering med til at bane vejen for fremvækst af offshore-vind i USA. Danske firmaer har også stort fokus på USA, hvilket blandt andet det store fremmøde og positive dialog ved konferencen i København den 13. august beviste.

Også DI følger udviklingen tæt og har løbende flere medlemsrettede aktiviteter i USA fra sin forretningsplatform i New York, Danish Cleantech Hub, dialogen mellem DI Energi og Energistyrelsen og via sin medarbejder på ambassaden i Washington.

DI-forløb gør dig klar
DI gennemfører dette efterår et skræddersyet forløb for virksomheder, som ønsker at være en del af forsyningskæden til offshore-vind-branchen på USA’s østkyst fra Massachusetts i nord til Virginia i syd. Forløbet finder sted både i Danmark og USA og giver deltagerne et aktuelt indblik i markedet, overblik til at vurdere rette indgang til det og værktøjer til at håndtere de mange specifikke forhold og muligheder, som kendetegner offshore-vind i USA.
Læs mere om DI’s Offshore Wind Market Preparedness and Establishment Program her.

Hans Peter Slente

Hans Peter Slente

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3722
  • Mobil +45 2949 4594
  • E-mail hps@di.dk

Relateret indhold