21.08.19 DI Energi Nyheder

Ny pulje skal støtte eksport af dansk energiteknologi

Ny pulje på 45 mio. kroner skal bidrage til at fremme grøn danske energieksport

 Amerikanske politikere og embedsmænd, der besøger Danmark for at lære mere om havvind. Kortlægning af potentielle fjernvarmeprojekter i Tyskland. Eller afholdelse af en konference om energieffektivitet i Holland. Det kan være nogle af de muligheder, som grønne virksomheder og myndigheder nu kan søge penge til via en ny pulje, som skal fremme dansk grøn energiteknologi i udlandet.

Energistyrelsen skal administrere den nye pulje, som blev lanceret ved et møde i Industriens Hus den 14. august. Formålet med tilskudspuljen er at støtte projekter, som kan fremme energieksportindsatsen gennem udbygning af Danmarks myndighedssamarbejde på fremtidige vækstmarkeder via offentlig-private samarbejder.

De 45 mio. kroner i den nye pulje kan understøtte den fremtidige eksport af dansk energiteknologi på vigtige, strategiske områder. Derfor er det afgørende, at pengene bliver brugt på de rette indsatser, der kan få andre landes øjne op for, hvad Danmark kan indenfor f.eks. vindenergi, fjernvarme, bioenergi, energieffektivitet og energiplanlægning.

"Efterspørgslen på vores grønne kompetencer er markant i de her år. Men vi kan gøre mere for at åbne nye markeder for bæredygtig dansk teknologi og know-how. Derfor er det afgørende, at vi får flere redskaber til at tackle klimakrisen globalt", siger klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen.

"Det er vigtigt, at danske energimyndigheder styrker dialogen med deres kolleger i andre lande. Det gælder ikke mindst til lande, som har en stor udledning af CO2 og som er oplagte eksportmarkeder for danske energiløsninger. Jeg forventer, at den nye pulje vil underbygge og supplere myndighedssamarbejdet med nogle gode projekter, som åbner eksportmuligheder for vores medlemmer. Virksomhederne er klar til at involvere sig", siger branchedirektør Troels Ranis, DI Energi.

Fakta:

  • Den nye pulje kan ansøges om tilskud til eksportfremmende tiltag, hvor flere virksomheder får gavn af indsatsen.
  • Der afsættes 5 mio. kroner i 2019 og 8 mio. kroner årligt i 2020-2024.
  • Puljen kan ansøges to gange årligt – første ansøgningsfrist er den 29. september 2019.
  • DI Energi er engageret i at planlægge og formulere konkrete forslag til gavn for medlemmerne.
  • Kontakt gerne chefkonsulent Hans Peter Slente for mere information om puljen, hps@di.dk.

Læs mere om tilskudspuljen til fremme af energieksportindsatsen her.

 

Hans Peter Slente

Hans Peter Slente

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3722
  • Mobil +45 2949 4594
  • E-mail hps@di.dk

Relateret indhold