Branchedirektør Troels Ranis, DI Energi.

18.03.20 DI Energi Nyheder

Energibranchen må og skal holde dampen oppe – på forsvarlig vis

Det er en fælles opgave mellem politikere, myndigheder og erhvervslivet at holde virksomhederne i gang. Energibranchen er – på linje med andre brancher og hele samfundet – også mærket af COVID-19 situationen og de mange tiltag for at reducere smittespredning

Status
Forsyningsvirksomhederne arbejder fokuseret på at fastholde forsyningssikkerheden i Danmark med en reduceret men tilstrækkelig bemanding til at løse opgaven. Medarbejdere med særligt kritiske opgaver følger typisk særlige forholdsregler. Meldingerne er, at denne samfundskritiske opgave løses fuldt tilfredsstillinde under de ændrede forhold.

Produktionen pågår fortsat i langt de fleste virksomheder - dog med skærpede sikkerhedskrav for at reducere smittespredning. Blandt alle virksomheder gælder, ligesom i det øvrige erhvervsliv, at flest muligt arbejder hjemmefra, og at fysiske møder erstattes med telefonmøder eller videokonferencer.

Rejseaktiviteten er reduceret til et kritisk minimum jfr. restriktioner og vejledning fra danske og udenlandske myndigheder, hvilket rammer mange virksomheder med medarbejdere, projekter og produktion på tværs af grænser. Virksomhedernes forsyningskæder og afsætningsmuligheder er også i varierende grad udfordret, ligesom virksomhedernes egen produktion i udlandet kan være det.

For status fra en række virksomheder, se mere i denne artikel fra EnergiWatch.

DI Energi: Hold fast i aktiviteten
I DI har vi tillid til myndighedernes og regeringens vurdering af de nødvendige sundhedsmæssige tiltag. Samtidigt er det vigtigt at understrege, at der er brug for at holde gang i hjulene i de danske virksomheder. Vi er i tæt dialog med regeringen for at sikre dette.

Vi opfordrer myndigheder, forsyningsselskaber og branchens øvrige aktører til at holde dampen oppe på den daglige operation – men også i muligt omfang på den service, vedligeholdelse og udbygning, som løbende sker. Hvis energibranchens aktiviteter i forhold til infrastrukturprojekter mv. sættes på hold, har det mærkbare konsekvenser i hele forsyningskæden – både i og uden for branchen.

Få viden og vejledning om COVID-19
I DI Energi søger vi løbende at sikre den brancherettede information her på hjemmesiden. På DI’s hjemmeside er der oprettet et særligt COVID-19 vejledningssite, som vi stærkt anbefaler. Medlemmer er altid velkommen til at kontakte os i DI Energi, hvor vi står til rådighed.

Energibranchen må og skal holde dampen oppe – på forsvarlig vis. Dels for at sikre en fortsat forsyning af Danmark, hvilket heldigvis forløber godt, og dels for at holde hånden under tusindvis af arbejdspladser Troels Ranis, Branchedirektør
Troels Ranis

Troels Ranis

Branchedirektør

  • Direkte +45 3377 3683
  • Mobil +45 2328 5056
  • E-mail trra@di.dk

Relateret indhold