06.01.21 DI Energi Nyheder

Vind og sol i stikkontakten i 2020

Mange års fokus og investeringer i vedvarende energi sikrede, at dansk el var overvejende grøn i 2020.

50 pct. grøn strøm i kontakten

Danske vindmøller på land og til havs producerede i 2020 godt 46 pct. af Danmarks forbrug af elektricitet. Solceller producerede omkring 4 pct. Dermed rundede VE-andelen af dansk elektricitet 50 pct. for andet år i træk. På ti år er der sket en fordobling i andelen af VE i dansk elforbrug.

Tendensen fortsætter

I 2030 vil den produktionen af el baseret på VE være nok til at dække hele Danmarks elforbrug. Til det formål er vedtaget planer for etablering af to energi-øer for produktion af havvind, og der planlægges tilsvarende flere teknologineutrale udbud for landbaseret vind og sol i de kommende år.
Der investeres også i at styrke udbredelsen af elektricitet, bl.a. gennem power-to-X, varmepumper, geotermi, elektrificering i transport og industri, samt i øget transmissions- og lagringskapacitet.

Branchedirektør Troels Ranis udtaler: ”Mange års satsning på udbygningen med VE betyder, at dansk strøm nu er overvejende grøn. Og vi skal videre med øget udbygning og øget nyttiggørelse af den grønne strøm. Det er DI Energi særdeles engageret i, og det bliver et hovedtema for vores arbejde i 2021”

Relateret indhold