Colourbox
19.03.21 DI Energi Nyheder

Gaskunder ønsker at skifte til miljøvenlig opvarmning

Gaskunderne ønsker generelt at skifte væk fra gassen og til miljøvenlig opvarmning når deres gaskedel står for udskiftning.

Ny undersøgelse fra Evida og Energistyrelsen konkluderer, at 49.000 gaskunder kan forventes at skifte til varmepumper eller fjernvarme inden for de næste to år. Det er et omfang, der giver håb om, at vi kan nå ambitionen om 120.000 til 170.000 færre gaskunder i 2030.

Evida konkluderer på grundlag af 25.000 svar fra deres boligkunder i ny rapport, at 81 pct. af kunderne vil skifte til anden opvarmning når deres gaskedel skal udskiftes. Det indebærer, at 49.000 gaskunder skifter til anden opvarmning indenfor de næste to år. Det er først og fremmest når gaskedlen alligevel skal udskiftes som følge af alder, at kunderne vil skifte opvarmningsform. Skiftet væk fra gas kan forventes at ske langsommere i Vest- og Nordjylland, hvor knap 25 pct. vil skifte til en ny gaskedel, i andre landsdele er dette tal kun 20 pct.

Økonomi er langt det vigtigste når folk træffer beslutning om udskiftning af gaskedel. Den årlige varmeudgift og det nye anlægs anskaffelsespris vurderes vigtigere end klimavenlighed, der kommer ind på en tredjeplads. Halvdelen af kunderne i Hovedstadsområdet prioriterer klimavenlighed, mens 36 pct. af nordjyderne har denne prioritet.

Analysen fra Evida og Energistyrelsen er tilgængelig på Analyse: Gaskundernes forventninger til deres fremtidige opvarmning (evida.dk)

Relateret indhold