21.04.21 DI Energi Nyheder

EU’s genopretningsplan – milliarder på vej til dig

EU er på vej med en genopretningsplan på hele 750 mia. EUR. Mindst 37 pct. går til grøn omstilling og styrker derfor markedet for grønne og effektive energiløsninger. Her er en vejviser.

Stor fokus på grøn energi

Via EU’s genopretningsplan vil EU-landene foretage massive investeringer i blandt andet vedvarende energikilder, energieffektivisering, vandforsyning, digital infrastruktur og sundhedsteknologi. Grønne projekter vil fylde mindst 37 pct. af de samlede investeringer, og der åbnes derfor for nye store programmer og projekter med fokus på vedvarende energi og energieffektivisering i en række EU-lande. Særligt de sydlige og østlige medlemslande vil modtage betydelige midler fra genopretningsplanen.

De nye investeringsplaner blev belyst på et nyligt medlemsmøde i DI, hvor mulighederne inden for energieffektivisering og vedvarende energi i Italien, Spanien, Portugal, Frankrig, Polen og Ungarn blev belyst ved indlæg fra de danske ambassader og virksomhederne European Energy, DEIF, Grundfos, Logstor og Rockwool, som er aktive på markederne med blik for de nye muligheder.

De første investeringer forventes gennemført i efteråret 2021. Investeringerne vil blive foretaget via nationale udbud i medlemsstaterne. Det er derfor vigtigt at begynde forberedelserne allerede nu, hvis du ønsker at være leverandør til de mange kommende projekter.

Overblik over investeringer og udbud

DI har netop lanceret en ny hjemmeside, der giver medlemmerne overblik over, hvilke investeringer de enkelte EU-lande foretager, så de let kan finde ud af, hvor de bedst kan anvende tid og energi på at gå i dybden. Målet med kampagnesiden er at hjælpe virksomhederne til at fokusere deres indsats via et overblik over de påtænkte investeringer opdelt på lande og sektorområder. På kampagnesiden kan man også skrive sig op på maillisten, hvor man får direkte besked om udvalgte udbud, webinarer, erhvervsfremstød og anden nyttig viden.

DI Energi opfordrer sine medlemmer til at orientere sig på hjemmesiden og at holde sig ajour med kommende aktiviteter med fokus på de nye muligheder.

Relateret indhold