19.05.21 DI Energi Nyheder

Eksport af danske energieffektive løsninger til USA styrkes

DI’s eksportnetværk for energieffektivt byggeri og Trade Council’s Sustainable Industry Alliance arbejder for at styrke eksporten af energieffektive danske løsninger i USA.

USA har med sin genindtræden i Parisaftalen markeret et fornyet engagement i klima-dagsordenen, og der forventes markante nye investeringer i grøn omstilling, herunder energieffektive løsninger. USA har et godt øje til Danmarks erfaringer og danske energieffektive løsninger. Det står klart, ikke mindst efter denne uges besøg fra den amerikanske udenrigsminister, Antony Blinken, som kalder Danmark verdensleder i grøn energi.

DI Energi har fokus på mulighederne i USA, som er branchens 3.-største eksportmarked med en eksport på over 7 mia. kroner i 2020 og bakker derfor op om medlemmernes engagement. Fra dansk side planlægges flere nye initiativer for at promovere grønne danske energiløsninger i USA.

DI’s US Green Build Network

DI har etableret et medlemsnetværk for eksport af energieffektive løsninger til byggeriet i USA. Et årelangt samarbejde mellem DI’s kontor i New York og New York State Energy Research and Development Authority (NYSERDA) skaber i dag særlige markedsmuligheder i New York State for danske virksomheder.

Netværket arbejder målrettet på at skabe resultater i forhold til Empire Building Challenge, som er New York State’s fyrtårns-initiativ for at fremme bæredygtigt byggeri. Der planlægges en delegationsrejse til New York for netværket og andre medlemmer af DI Energi til oktober. Læs mere her.

Sustainable Industries Alliance

DI Energi er sammen med en række medlemmer også aktivt engageret i Sustainable Industries Alliance, som er et eksportnetværk etableret med udgangspunkt i Trade Council (Danmarks Eksportråd) i USA. Alliance promoverer energieffektive danske løsninger til industrien. Alliancen har til en begyndelse taget fat i større fødevarevirksomheder i Californien og arbejder med at diagnosticere deres energiforbrug og anvise mulige besparelser – og danske løsninger til at nå målet.

Hør mere ved Green Energy Export Day

Der var møde i begge netværk den 18. maj. Her blev der gjort status og planlagt nye aktiviteter, som tager fornyet fart, når rejserestriktionerne forventeligt snart lempes. DI Energi forventer sig meget af begge initiativer. Du kan høre mere om initiativerne gennem DI Energi og fra de relevante udsendte eksperter, som er til stede ved Green Energy Export Day i Industriens Hus i København den 26. august.

 

Relateret indhold