19.05.21 DI Energi Nyheder

Green Hydrogen - The New Nordic Black?

Danmarks ambassade i Island og DI Energi værter den 1. juni et erhvervsmøde om samarbejdsmuligheder inden for Power-to-X. Island og Danmark har begge høje klimaambitioner, og Power-to-X og grønne energiløsninger kan bidrage til at nå målene.

Danmark ønsker at genstarte eksporten efter pandemien ved at styrke eksporten og skabe nye muligheder inden for grønne energiløsninger. Da både Island og Danmark er lande med høje ambitioner på den grønne dagsorden, er der potentiale for øget handel og samarbejde landene imellem.

Danmark sigter mod at opnå en reduktion på 70 pct. i drivhusgasemissioner inden 2030 og udfase brugen af ​​alle fossile brændstoffer i 2050. Island sigter mod at reducere drivhusgasemissionerne med 55 pct. inden 2030 og nå CO2-neutralitet i 2040. Derefter sigter Island efter at være et land med negative CO2-emissioner. Der skal investeres betydeligt i Power-to-X og andre grønne energiløsninger, for at begge lande kan nå deres mål.

Webinar om Power-to-X

Den danske ambassade i Island og DI Energi arrangerer i den forbindelse et webinar for at styrke samarbejdet mellem danske og islandske virksomheder, der arbejder med grøn brint og Power-to-X. Ved mødet vil islandske og danske virksomheder diskutere spørgsmål om Power-to-X forretningsmodeller, Power-to-X i fremtidens energisystem og brugen af brint i fremtidens private og offentlige transport.

Webinaret finder sted online den 1. juni 2021 kl. 12.00–14.00 dansk tid.

Læs mere om webinaret og tilmeld dig her

 

Relateret indhold