Getty Images

10.08.21 DI Energi Nyheder

Årets sidste chance for tilskud til energieffektivisering – 450 millioner kr. i spil

450 mio. kr. til energibesparelser i Energistyrelsens september-runde

Energistyrelsen åbner den 17. august for årets sidste ansøgningsrunde under Erhvervspuljen, der yder tilskud til grønne omstillingsprojekter med fokus på energieffektivisering i virksomheder.

Det er ikke småpenge, som er i spil, idet alle de resterende 2021-midler samles op i den sidste ansøgningsrunde, hvor der samlet set kan gives 450 mio. kr. i tilskud. Fristen for at indsende den relativt simple fase 1-ansøgning er 14. september kl. 12, mens den uddybende dokumentation (fase2-ansøgningen) skal indsendes senest den 28. oktober.

Der er særdeles gode muligheder for at komme igennem med ansøgningen, da der ved de tidligere ansøgningsrunder har været flere midler end godkendte projekter, og der således er en solid pose penge tilbage til sidste ansøgningsrunde. En anden positiv ting er, at Energistyrelsen har udviklet en række standard-løsninger, som gør det langt mere simpelt at ansøge om tilskud til mindre projekter, f.eks. med fokus på belysning, brændselskedler eller komfortventilation.

Det bliver tidligst muligt at søge om tilskud fra Erhvervspuljen igen i januar 2022. Så det er vigtigt, at i inden den 14. september får overvejet om der er gode energispareprojekter som i kan lave en foreløbig ansøgning på til Fase 1 på denne meget store tilskudspulje. I kan altid vælge at stoppe her, hvis det alligevel ikke har interesse.

DI afholdt webinar om tilskudspuljen den 10. august og Energistyrelsen holder webinar den 13. december.

Du kan finde præsentationer fra DI's webinar her. 

Relateret indhold