11.08.21 DI Energi Nyheder

Eksport i højsædet

Efter et udfordrende år for eksporten, som også har ramt energibranchen hårdt, gør DI Energi nu en markant indsats for at bringe branchens eksport tilbage på vækstsporet.

Der planlægges en række eksportfremstød og kundebesøg i Danmark i takt med genåbningen for rejser. Som en del af genåbningen er der etableret særlige værktøjer for eksporterende virksomheder, som kan gøre det nemmere at starte eller genoptage eksporten til de gængse eller helt nye markeder.

Udenrigsministeriet og Energistyrelsen samarbejder om udstationering af danske energirådgivere på en række danske ambassader, og der er etableret formelt samarbejde om grøn energiomstilling med op mod 20 lande.

Green Energy Export Day

DI Energi værter Green Energy Export Day den 26. august, hvor medlemmerne inviteres til at komme og få den seneste viden om muligheder og kontakter på en lang række markeder, hvor det også er muligt at trække på viden og kontakter fra de danske ambassader og Energistyrelsens partnerskaber.

På den store konference kan du møde ambassadører, rådgivere og kolleger fra energibranchen til en drøftelse af eksportmuligheder på en række markeder – nære og fjerne – og en række energiteknologiske felter – vind, energieffektivisering, fjernvarme og Power-to-X.

Dagen arrangeres i samarbejde med gode partnere fra WindDenmark, Danish Board of District Heating, State of Green, Energistyrelsen og Udenrigsministeriet. Mange er allerede tilmeldt til dagen, som blandt andet byder på et overblik over EU’s Recovery Programme, USA’s Build Back Better-planer, nye partnerskaber inden for energieffektivitet i USA, Tyskland, partnerskaber om fjernvarme i Nederlandene og Storbritannien, overblik over vindpotentialer i USA, Asien og Østersøregionen og drøftelse af eksportmulighederne inden for Power-to-X til vores europæiske nabolande.

Branchedirektør Troels Ranis udtaler: ”Oven på et meget vanskeligt år tegner eksportudsigterne nu lysere. Vi har forberedt og forbedret en række af de eksportværktøjer, som virksomhederne kan benytte sig af, og vi står klar til at udnytte hele arsenalet sammen med vores medlemmer. På Green Energy Export Day styrker vi netværket og grundlaget for branchens nye eksportoffensiv”.

Tilmeld dig til Green Export Day 2021 her.

Relateret indhold